">

Hercegnőbáb – Beni ajándéka Rebekának

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , ,
Szülinapra készülődünk, a kislányom, Rebeka jövő héten lesz három esztendős. Ilyenkor mindig megdöbbenek, hogy repül az idő, hiszen még csak most született… Az én tapasztalatom, hogy amikor már két gyermek van egy családban, akkor a szülinapra való készülődésnél sose felejtsük el bevonni a másik csemeténket is a meglepetés, a torta és a dekoráció elkészítésébe. Egyrészt ez neki is hatalmas élmény, és büszkeség lesz, másrészt a testvéri kapcsolatot is erősíthetjük vele. Igazán fontos, hogy ő személyesen is adjon valamit a testvérének, hiszen ezzel azt az érzést is taníthatjuk, hogy milyen jó dolog is ajándékozni, adni, örömet szerezni. Számomra ilyenkor fontos szempont, hogy dolgozzunk nyugodtan azokból az alapanyagokból, ami akad otthon. A következő ajándékötlet nagyon lányos, hiszen Rebeka mostanában hercegnő-lázban ég, de hát ez háromévesen azt hiszem, teljesen természetes. Amikor Beninek azt az ötletet adtam, hogy fabrikáljon hercegnőt, akkor azért először kikerekedett a szeme, de hát ha Rebusnak ez a szíve vágya, akkor egy 8 éves báty is erőt vesz magán és nekiáll. Nem kellett hozzá más, csak kutakodtunk kicsit a varrósdoboz környékén. A csuda kis bábkisasszony nagyon hamar készen lett, a siker pedig szerintem garantált! Rebeka meg fog őrülni a hercegnőért, és már sejtem, hogy hamarosan királyfit is fabrikálhatunk majd…

Ajándék Rebekának Benitől Hercegnőbáb

Kell hozzá:

 •  fehér textil zsebkendő
 •  hurkapálca
 •  fonal
 •  vatta
 •  különböző anyagok a blúz és a szoknya elkészítéséhez
 •  bontott fonal a haj ragasztásához
 •  arany karton a koronához
 •  gyöngy és szalagok a díszítéshez

Lépések:

 1.  A fehér zsebkendő közepébe tesszük a vattát, belecsúsztatjuk a pálcikát, majd fonallal leválasztjuk a báb fejét.
 2.  A maradék vattával megtöltjük a zsebkendőt, és becsomózzuk a két kart (meg is lehet kötni).
 3.  Selyemből blúzt adunk a bábra.
 4.  Kiszabjuk a szoknyát, derékban összehúzzuk, majd rákötjük a báb törzsére.
 5.  Bontott fonalból hajat ragasztunk, majd megrajzoljuk az arcát, utána pedig ízlés szerint lehet díszíteni szalagokkal, gyöngyökkel, koronával.

Hercegnőbáb-készítési útmutató letölthető itt: Hercegnőbáb-készítés

Jövő héten pedig megmutatjuk, hogy milyen meghívót, meg dekorációt csináltunk Rebus szülinapjára, már nagyon készülünk! Megírjátok nekünk, hogy nálatok mi volt a hasonló tesó-ajándék? Kíváncsi vagyok nagyon!

Puszi: Réka