">

Kanál-kaland

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
gabireka_feherfekete1Az úgy kezdődött, hogy kamra-rámolás közben előkerült egy nagy kupac használaton kívüli evőeszköz. Ki tudja, mikor keveredtek abba a dobozba, de vegyes készlet volt, úgyhogy hamar eldőlt, hogy ez asztalra már nem kerül. Elkezdtük hát tanulmányozni a kedvenc külföldi blogjainkat, hogy vajon mire  használható néhány villa vagy kanál. Láttunk tükröt, amelyet kiskanalak szegélyeztek, órát, amely 12 evőeszköz segítségével alakult ki, kés jelezte az 5 percet, villa a 10-et, kanál a negyedeket. Fűszernövény jelölőt is festettek kanálból, nem beszélve arról, hogy remek szélcsengőket is lehet készíteni, ha akad egy adag csilingelő eszcájg. Végül egy egyszerűbb megoldás mellett tettük le a voksunkat, amely csak látszatra volt olyan egyszerű. Kanálból kulcstartó táblát szándékoztunk készíteni.

Kell hozzá: kanal_kellekek

  • 3 db kiskanál
  • 1 harapófogó
  • 1 db fadarab
  • ragasztócsíkok
  • 1 db kézifúró
  • 1 csavaros képhorog

Így készül:

Először is megküzdünk a kanalakkal. Azaz fogjuk a harapófogót és óvatosan elkezdjük meghajlítani őket. Kicsit Uri Gellernek érezhetjük magunkat, de ha ügyesek vagyunk, akkor sikerülni fog egyformára hajlítani a  kanálkáinkat. Nem árt, ha van tartalék azért, hátha visszavonhatatlanul elrontunk egyet. Ha sikerült, akkor vegyük kézbe az alapnak szánt valamit. kanalas_keszEz lehet egy farostlemez, egy régi polc darabkája, vagy akár egy vágódeszka. Mi találtunk egy fel nem használt fehér kispolc-betétet, sőt ugyanannak a svéd csodaáruháznak hála, a legutóbbi karnis-szerelésből egy adag fekete ragacsos gumilemezkét is. Össze is állt a kép: bár korábban abban bíztunk, hogy simán átkalapáljuk a kanalakat, és azzal lesz a fehér alapra erősítve, ennek az első füstbe ment kísérletnél búcsút mondtunk. Viszont a fekete gumilapok, amelyek a mi esetünkben eredeti rendeltetési céljuk szerint a fallal való érintkezést finomítják a fémkonzoloknál, remekül rögzítették a kanálkáinkat. Ha ez nincs kéznél, más erős öntapadós csík is megteszi majd, ez egészen biztos. Aztán fogjuk a kézifúrót, becézve kézifurdancsot, és egy apró lyukat applikálunk a táblácskánk felső élének közepébe. Egy képhorgot csavarozunk bele, és már kész is, tehetünk rá tetszés szerint kulcsokat vagy egyebet.

Vállalkozó szelleműek, próbáljátok meg, ha nem ezt, akkor másik kanalas-villás fabrikálást, és ha sikerült, küldjetek nekünk fotót róla!

Puszi: Réka és Gabi