">

Konyhai segítőtársak
Ti már elkezdtétek tervezni az idei karácsonyi menüt? Mert mi már ilyenkor, novemberben lassan nekiállunk törni a fejünket, hogy mi lesz idén az a finomság, amellyel előrukkolunk, és amelyeknek elkészítése után nem vert seregként zuhanunk be a karácsonyfa alá. Persze, vannak családok, ahol ezen nem kell gondolkodni, mert mindig pontról pontra ugyanaz a menü, de bevalljuk, nálunk azért karácsonykor is hódít kicsit a gasztronómia, ezért szeretünk a hagyományos ízekből, a megszokott alapanyagokból kicsit kikacsintani és hasonlót, de mégis mást alkotni. Na most máskor sem megvetendő feladat a főzésnél az előkészítési fázis, de karácsonykor tényleg pláne fontos, hogy minden létező segítséget igénybe vegyünk. Segítő kezet és háztartási gépet egyaránt.

sutes fozes

Most ez utóbbit vesszük számba, hiszen a finom ételek elkészítése munkát igénylő feladat, így az ételek elkészítéséhez alkalmazott készülékek kiemelkedő fontosságúak az olyan lelkes szakácsok számára, akik az ételeket rögtönözve készítik, vagy akik imádják az autentikus, házias ízeket. Legyen szó akár mixelésről, habverésről, keverésről, aprításról, turmixolásról vagy felverésről, nagy számban léteznek mindenféle, az élet megkönnyítésére tervezett szerkentyűk. Szerencsére ma már nagyon gazdag kínálatból válogathatunk, ilyenek a Russell Hobbs márka termékei is, amelyeket  speciálisan három dolog szem előtt tartásával terveztek meg és vizsgáltak be. Ezek pedig nem mások, mint az ételek konyhai elkészítésének megkönnyítése, az időmegtakarítás és az azt követő kevesebb tisztítást igénylő házimunka!

Illumina food processor

Ha például kéznél van egy ilyen Illumina konyhai robotgép, akkor annak segítségével remekül tudunk előre dolgozni, hiszen apríthatunk, szeletelhetünk, őrölhetünk vele, és természetesen bármit keverhetünk és mixelhetünk is. A gép teljesítménye 850 W, titánium bevonatú végóéle valamint 1,5 literes turmix kelyhe ideális partnerünk lesz mindezen műveletekhez. Egyedi világító gyűrűjének színe attól függően változik, hogy milyen sebességre van állítva a készülék, az egyes lesz jó szeleteléshez, aprításhoz, reszeléshez, a kettest inkább sütemények elkészítésénél tudjuk használni, hiszen dagasztáshoz és krém készítéshez ajánlott, a hármast pedig a keveréshez. Ha pulzál a készülék, az is aprításnál, feldolgozásnál hasznos. Ez a bizonyos emlegetett titánium vágóél pedig négyszer erősebb, tehát sokkal tartósabb, mint egy hagyományos rozsdamentes acél vágóél.

explore

Hasonlóan hasznos segítőnk lehet a konyhában az Explore konyhai robotgép is, amely a mindennapi kényelmet és funkcionalitást kínálja. Könnyen és egyszerűen használható, ezzel ideális konyhai kiegészítővé válik. Segítség lehet süteménykészítésnél, vagy akár apríthatunk zöldséget, gyümölcsöt is vele. Bizonyos dolgokat a főzés előtt akár már órákkal korábban, vagy akár előző nap is el lehet végezni, és akkor csökkenthetjük a stresszes készülődést a főzés során. Természetesen mindez nem csupán a karácsonyra igaz, szóval, akinél most még nincs ilyen, akár a karácsonyi kívánságai közé is beírhat egy ilyet, mert főzni bizony a hétköznapokon is kell…

aura slice and go

Ugyebár vicces, de főzésnek nevezi az ember lánya azt is, amikor csak úgy összedob egy salátát. Pedig te jó ég! Egy nagy adag salátához mennyit kell szeletelni! Oké, van olyan, amikor nagyon ráérünk, és besegít a család is, hiszen egyes feladatokat már a nagyobb gyerekekre is rá lehet bízni, de azért sokszor van, hogy ott találjuk magunkat egy nagy halom zöldséggel, amit addig kéne összevágni, amíg az adag eleje nem barnul meg, és ugyanolyan szép és friss lesz akkor is, amikor a végére érünk a dolgoknak… No, hát mókás, de erre is van egy pompás kis gép a Russell Hobbsnál: arra a névre hallgat, hogy Aura saláta- és desszertkészítő.  A többféle funkciónak köszönhetően jelentősen megkönnyíti életünket! Ha egy finom salátára vágyunk, akkor pikkpakk készen lehetünk, hiszen a gép répát szeletel, káposztát aprít és parmezán sajtot reszel például, pillanatok alatt. De gyorsan hajszálvékony csíkokra formálja az édesburgonyát, a zellert, és mindazokat a kemény zöldségeket, amelyekhez sosincs elég éles késünk, és profi technika híján már sajog a kezünk a szeleteléstől. És ami még szuperjó dolog: ez a kis masina desszertkészítő tartozékával finom és egészséges, tej- és cukormentes fagylaltot készíthet, fagyasztott gyümölcsökből! Természetesen ez több tartozékkal lehetséges, de ezek sem fognak a konyhában összevissza kallódni, hiszen a készülék házába épített tárolónak köszönhetően mindig kéznél lehet minden tartozék.

kitchen machine Crest_page_hero

És akkor a végére hagytunk egy igazi csodát! Ő nem más, mint a Creations komplex konyhai robotgép, amelyhez hasonló masinákat láthatunk a legnagyobb tévészakácsok műsoraiban is. Ez persze nem az, de mindent tud, amit tudnia kell, csúcskategóriás háztartási segítő, megfizethető áron. Jó, jó, nem olcsó, de ez a gép tényleg egy életre szól, és aki nagyüzemben süt-főz otthon, az  minden bizonnyal pompásan ki tudja majd használni. És hát lássuk be: robusztus, kiváló minőségű alumínium vázával ez a konyhai robotgép stílusával kimagaslik a piacon levő többi termék közül. A páratlan sokoldalúság a különböző keverő és habverő tartozékoknak köszönhető.

No, hát akkor lehet álmodozni, hogy melyik gépecske mutatna legjobban a konyhátokban. Mi nők egyébként gyakran panaszkodunk arra, hogy anyaként, feleségként már nem mindig parfüm és ékszer az ajándék, hanem valami háztartási gép, ami ugye újra munkát sugall, de közben meg valljuk be, hát ki nem örülne ezek közül bármelyik kis csodamasinának, amelyek segítenek nekünk időt spórolni a konyhában? A fennmaradó időt pedig lehet a családdal tölteni…

Szóval? Ti melyiket írnátok fel legszívesebben a kívánságlistátokra?

Puszi: Réka és Gabi