">

A karácsony konyhai megmentői

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
angyalvaro reka es gabiBiztosra vesszük, hogy már minden háziasszony – ha csak egy pillanat erejéig is – gondolt már arra, hogy mi is lesz az idei karácsonyi menü. Nem szeretnénk pánikot okozni azoknál, akik ezen még nem töprengtek, de már eltelt két adventi hétvége is, ami azt jelenti, hogy már csak ugyanennyi van hátra, míg az angyalok csöngetnek és be is köszönt a Jézuska. Na, ettől most viszont már biztosan pánikoltok…

A karácsonyi menü minden évben egy igen sarkalatos pontja az ünnepnek. Mit főzzünk? A jól bevált és klasszikus fogásokat? Azokat, amik biztos sikert hoznak? Vagy kísérletezzünk valami újjal? Hiszen annyi szakácskönyv és főzőműsor foglalkozik ebben az időszakban az „ideális” ünnepi menüvel, hogy talán kár lenne kihagyni. Viszont ebben az időszakban annyi, de annyi teendő van még a főzésen kívül –  hiszen ragyognia kellene a háznak, fel kell díszíteni a karácsonyfát, elő kell készülni az ajándékokkal, és akkor még nem számoltunk az aznapi többi étkezéssel, hiszen a nagy ünnepi vacsora előtt azért ott van az egész nap, amikor bizony a gyerkőcök éhesek és ilyenkor nagyon gyorsan kell valami egyszerű, de finom fogást produkálnunk, –  hogy jó lenne megkönnyíteni a konyhai munkát. Huh, azért ezeket a teendőket most végiggondolva így írásban, miközben nektek írunk…össze kell szednünk magunkat is!


Egy biztos, minden nemzetnek megvannak azok a tipikus fogásai, amelyek a karácsonyi vacsora alkalmával az asztalra kerülnek. Legyen szó előételről, főételről vagy desszertről, ezek adják az ünnepi eszem-iszom alappilléreit.  Ha csak annyit mondunk, hogy halászlé, rántott hal, töltött káposzta, francia saláta, bejgli vagy zserbó, akkor nem mondtunk újdonságot, igaz? De ugyanígy megvan minden családnak is a saját, jól bejáratott tipikus menüje, melyről nem szívesen mondunk le. Azt viszont biztosra tudjuk, hogy ilyenkor minden segítség jól jön a konyhában, legyen szó a nagyszülők tapasztalt kezeiről, a gyerekek segítő szándékáról, vagy éppen azokról a konyhagépekről, amik megkönnyítik és meggyorsítják a főzőcskét. Pontosan ebben segít nekünk a Russell Hobbs konyhai segítőcsapata, azok a gépek, melyek pont arra teremtettek, hogy a főzés ne szenvedés legyen, hanem egy könnyed, gyors, élvezetes része a nagy napnak.

russell hobbs panini suto

Nap közbeni gyors gyerekcsitító fogásnak például ideális alapot nyújt a 3 Az 1-ben Panini Sütő/Grill & Sütőlap, amivel csodás szendvicseket is készíthettek. Ez a készülék 3 beállítási lehetőséggel biztosítja, hogy sokoldalúan készíthessünk szendvicset – teljesen lecsukva, nagyobbra nyitva a vastagabb szendvicsekért, és 180°-ban pedig egy teljesen nyitott grillként is használható. És ami a legfontosabb, hogy tapadásmentes lapjai könnyedén tisztíthatóak, így még ezzel sem kell rabolnunk a saját értékes időnket. Ízesíthetjük a szendvicseket az ünnepeknek megfelelően, dobjuk fel a szokásos változatokat egy kis áfonyamártással, spenótlevéllel és vékonyra szeletelt pulykahússal.

russell hobbs vendegvaro grill es grillezolap

Ha viszont nálatok Karácsony napján egész napos rokon és barátlátogatás van és egy komolyabb mennyiségű ebéddel kell készülnötök, akkor bátran válasszátok a Russell Hobbs Vendégváró Grill És Grillezőlapot, melyen 10 adag étel készíthető el, 4 adag a grillen és további 6 a grillező lapon. A grillező felületről külön csepegtető tálcára vezethető ki a felesleges zsiradék, így utána azt könnyedén takaríthatjuk is. Ha előző este bepácolunk egy kis csirkét egy remek karácsonyi narancsos pácba, mellé veszünk néhány adag cukkinit és paprikát, akkor tényleg pillanatok alatt elháríthatjuk az aznapi rohamot. Ha ti a jól bevált, klasszikus olajsütő mellé teszitek le a voksotokat a grill helyett, arra is van megoldás, hiszen az igazán ínycsiklandó ételek gyors elkészítésének legegyszerűbb módja a professzionális hatású, szálcsiszolt rozsdamentes acélból készült, könnyen tisztítható Cook@Home Olajsütő Pro.

russell hobbs cook and home olajsuto pro

Különlegessége, hogy a tetején lévő kis ablak segítségével könnyen ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e már az étel, így nem kell folyamatosan nyitogatni az olajsütőt és azon aggódni, hogy a forró olaj véletlenül megéget valakit. 3,2 liter az olajkapacitása, úgyhogy ha azt teljes egészében kihasználjátok, bőven jut mindenkinek a benne készült ételekből. Akár az esti vacsoránál is használhatjátok, hiszen remekül készíthető benne rántott hal is. Az ünnepi készülődés legkomolyabb segítsége pedig a Cook@Home Multi Cooker lehet, melynek nevében nem véletlenül van ám ott a multi szó, hiszen ezzel az egyetlen készülékkel számtalan ételt készíthetünk el.

russell hobbs cook_home multi cooker

11 főzési program közül választhatunk, ezért többféle hús, zöldség vagy rizs is ízletesen elkészíthető a készülékkel, de a kenyérsütés vagy joghurtkészítés sem jelenthet problémát. Melegen tartó funkciójának köszönhetően sosem kell aggódnunk, hogy kihűl vagy kiszárad az étel, ami egy fantasztikus előny, hiszen az aznapi rohanásban lehet, hogy előbb készülünk el a fogásokkal, mint hogy megérkezne a vendégsereg. A Cook@Home Multi Cooker rozsdamentes acél kivitelével jól mutat a megterített asztalon és a tisztán tartása is roppant egyszerű. Igazából mi ezt kérnénk Karácsonyra!

Bármilyen menüt is terveztek, bárhogy is alakítjátok a napotokat, mi szívből kívánunk nektek csodás készülődést erre a napra! Az ünnepi menüről és asztalról pedig bátran küldjétek el a fényképeket nekünk, nagyon kíváncsiak vagyunk rájuk!

Puszi: Gabi és Réka