">

Könyvet a karácsonyfa alá!
Nos, az az igazság, hogy szerintünk könyv nélkül nincs karácsony! Sokszor írtunk már nektek arról, hogy mennyire fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél korábban megszeressék az olvasást, a könyveket. Sőt, egy nemrég napvilágot látott kutatás arra mutatott rá, hogy azok a gyerekek, akiknek már egészen pici koruk óta rendszeresen meséltek a szüleik, felolvastak nekik, sokkal könnyebben veszik az iskolai akadályokat is. A mesekönyveken felnövő kisgyerekek, pedig izgalmas olvasmányok után kutató nagyobb gyerekek, majd végül olvasni szerető, könyvrajongó felnőttek lehetnek. A jövő olvasótáborát tehát a mai gyerek- és ifjúsági könyvek tréningezik értő olvasóvá, így nem mindegy, hogy mit adunk a gyerekek kezébe. Ha a Kolibri Kiadó kínálatára bízzuk magunkat, egészen biztosan jól járunk. Az idei karácsonyi újdonságok között is nagyon sok kedves és jópofa történetet, izgalmas, különleges olvasnivalót találunk, igényes, szemet gyönyörködtető kivitelben. Egy kicsit mazsolázunk most a választékból, hogy megkönnyítsük a dolgotokat. 

KICSIKNEK

Ha izeg-mozog, ha van benne varázslat, sok kép, sok szín és persze egy csipetnyi kaland is, akkor megtaláltad a tökéletes ajándékkönyvet a kicsiknek karácsonyra!

A Kukucs, itt a karácsonyban hógolyózhatnak, fát díszíthetnek, sőt, még a Mikulás szánját is mozgathatják a gyerekek, az Izgő-mozgó nagyvárosban pedig lapról lapra épül fel és változik a szemük előtt a város.

És persze nemcsak a város rejt megszámlálhatatlanul sok izgalmat, hanem az egész világ, amelynek nincs olyan része, amit Tom Schamp ne rajzolt volna bele a Mindenre képes szótárba. A világra szóló böngésző tematikus csoportokba (élővilág, ételek, italok, természet, ünnepek stb.) rendezett lapjain gyerek és szülő egyaránt talál felfedeznivalót.

A nagy sikerű Hihetetlen történet az óriás körtéről szerzőjének új könyvében a szereplőknek ugyancsak számos felfedeznivalójuk akad. A Mimbo Jimbo és a hosszú tél-ben a kék elefánttal és barátaival együtt bárki kinyomozhatja, miért tűnt el a tavasz, és mi köze az óriási havazásnak a furcsa masinákhoz.

NAGYOKNAK

Egy dínómániásnak nem kell bemutatni a megszámlálhatatlanul sok őslányfajtát, de vajon karácsonyi dinoszauruszról is hallott már mindenki? Itt az ideje megismerni Christmasaurust, a karácsonykor kikelt dínót, aki Trundli Vili legjobb barátja lesz. Együtt beszöknek éjszaka egy múzeumba, de még magához a Mikuláshoz is eljutnak – ha kíváncsi vagy, hogyan Tom Fletcher regényéből minden kiderül!

Ha pedig tavaly a nagy sikerű A fiú, akit karácsonynak hívnak című regénnyel hangolódtál az ünnepre, akkor jó hírünk van: megjelent a történet folytatása, A lány, aki megmenti a karácsonyt! Mert bizony félő, hogy megszakad az ünnepi varázslat: a meseglimpik felbujtják a trollokat, akik nem csak Koboldfalvában tesznek kárt. Eközben pedig az egyetlen gyerek, aki megmenthetné a karácsonyt, Amelia, egy dologházban sínylődik…

Harry Potter-féle varázsvilágot is ajándékozhatsz, Christelle Dabos díjnyertes fantasyje, A tél jegyesei ugyanis ezt az atmoszférát idézi – és nem mentes az összeesküvésektől, intrikáktól sem. Főhőse, a kis szürke egérnek tűnő Ophélie Animáról származik, ahol az emberek olvasnak a tárgyak lelkében. A lány nem csak ezért különleges: közlekedni tud a tükrökön keresztül. Egy napon kiderül, hogy a vad Sark titokzatos kincstárnokához akarják feleségül adni. De vajon miért őt választották erre csöppet sem kellemes tisztségre? Hihet-e bárkinek, vagy csak magára számíthat? A tél jegyesei igazi belefeledkezős olvasmány a hidegebb napokra.