">

Lakberendezési tippek ünnep utánra

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Az adventi készülődés idején a lakásunk minden szegletében ünnepi hangulatot varázsoltak a fényfüzérek, angyalkák, üveggömbök és a karácsonyfa. Az ünnep elmúltával dobozba kerülnek a csillogó díszek és üveggömbök, viszont hosszú még a tél, nem tehetjük ki a húsvéti díszeket. A hideg idő miatt több időt töltünk el a lakásban, így a lakberendezők véleménye szerint még fontosabb, hogy a szürke borongós hétköznapokat feldobjuk némi melegséggel és csillogással.

Érdemes kint hagyni mindent, ami téli, de nem kapcsolódik szorosan a karácsonyhoz. Az ablakot díszítő fényfüzérek kellemes hangulatot teremtenek, nem kell még megválnunk tőlük, és maradhatnak a hópelyhek, tobozok, hógömbök, hóemberek is. Ha vannak natúr tobozaink, fessük őket fehérre. Üvegtálba helyezve remekül mutatnak a lakásunk bármely pontján, és kellemes téli hangulatot teremtenek. Az erdei sétáink alkalmával ne térjünk haza üres kézzel. Felfrissíthetjük a lakásdekorációinkat érdekes alakú ágakkal, termésekkel, bogyókkal.

A karácsonyfáról lekerült izzósort sem kell azonnal eltenni: kiakaszthatjuk a nappaliba vagy valamelyik bútoron is végigfuttathatjuk. Meghitt hangulatot teremthetünk vele.

Még több melegséget árasztó fényforrást helyezhetünk el a lakás több pontján illatgyertyák, mécsesek formájában, amelyek nemcsak lágy fényükkel, de kellemes illatukkal is hangulatjavító hatásúak. Akár saját kezűleg is készíthetünk tetszetős mécsestartókat. Formás befőttesüvegeket fessünk be fehérre, és forgassuk meg kristálycukorban. Csodás csillogásban lesz részünk. A gyertyákat, mécseseket soha ne hagyjuk ellenőrizetlenül.

Puha takarók és párnák mindenhol

Kevés költséggel nagy változások érhetők el néhány új puha takaróval és díszpárnával. A kötött, bolyhos anyagú burkolattal ellátott puffok is meleg hatást keltenek. Válasszunk világos színeket, sok fehéret, ezüstös szürkét, vagy aki szereti, a púderes színeket.

Ismét népszerű a rattan. A kecses világos rattan bútorok segítségével egy darabka természetet csempészhetünk az otthonunkba. Már egy-két kiegészítővel például kisebb tárolóval, kaspóval, ládával látványos változás érhető el.  Ha többet szeretnénk belőle, válasszunk kecses székeket is melléjük.

Fémes csillogás

Az ezüstös vagy aranyozott felületek remekül visszaverik a fényt. Így a téli időszakban érdemes néhány csillogó felületű kiegészítőt elhelyezni a nappalinkban. Egy ezüstkeretes tükör tágasabbá varázsolja a teret és megsokszorozza a fényfüzérek és gyertyák fényét, így hozva még több világosságot a szürke téli estéken.