Tudjátok rólam, hogy nagy híve vagyok az egészséges életmódnak. A legtöbb tanácsot természetesen férjemtől, Attilától kapom, de nyitott vagyok minden újdonságra is, hogy fitt legyek és álljam a sarat a hétköznapokban a színpadon, a filmen és persze otthon a családdal is. Ráadásul az év végi hajtás éppen csak most indul, szóval nem árt, ha igazán figyelünk magunkra. Ha jól választjuk meg, hogy milyen ételeket, italokat viszünk be szervezetünkbe az őszi-téli hónapokban, a hangulatunk és a közérzetünk is meglepő mértékben javul, mire elérkeznek az ünnepek. Ha szeretnétek, hogy ez az állapot egész évben elkísérjen benneteket, érdemes negyedévente beiktatnotok egy 5 napos fitness programot, lékúrát. Ennyi idő alatt ugyanis felhalmozódik a szervezetben annyi salakanyag, amitől érdemes megszabadulni. A kúra végeztével energikusabbnak, életerősebbnek és boldogabbnak érzitek majd magatokat. Ráadásként pedig könnyebben belefértek majd a kedvenc ruháitokba is. Én ezt a programot már többször kipróbáltam, és most már nem tudok lemondani a negyedéves méregtelenítő lékúráról!
A következő zöldség és gyümölcslevek lehetnek segítőitek a jobb közérzethez vezető úton, amire valljuk be, ilyenkor a hűvösebb hónapokban még inkább szükségünk van! Arról nem is beszélve, hogy már ősszel érdemes elkezdeni felkészíteni a szervezetedet a téli meghűléses időszakra vitaminokkal, nyomelemekkel. A búzafűlében például rengeteg olyan vitamin, enzim és fehérje található, mely energiával tölt fel. Frissítő, vitalizáló hatása egy két-három hetes intenzív kúra után a legerőteljesebb, de elengedhetetlen kelléke a lékúrának is! A bio zöldbúzafű koktél zöldbúzafű levéből (45%), zöldteából, almaléből, agave sűrítményből készül, spirulina mikroalga hozzáadásával. A zöldséglevek kiválóak lehetnek a fáradékonyság ellen, a benne lévő vitaminoknak hála szervezeted gyorsabban regenerálódik, és búcsút inthetsz a rossz hangulatnak is! Az ananászlé az emésztést gyorsító hatása révén segít, hogy gyorsabban ürüljenek a szervezetből a felgyülemlett káros anyagok, míg a céklalé segít a jó állóképesség fokozásában és az izmok teljesítményének javításában. Magas kálium, magnézium, vas, folsav, C-vitamin és B6-vitamin tartalma pedig hatalmas segítség a szervezet részére! Sajnos, sárgarépalevet sokan csak a nyári hónapok alatt fogyasztanak a barnulás elősegítése érdekében, pedig az őszi hónapokban, amikor kevesebb friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk még nagyobb kincs a szervezetünk részére! A sárgarépalé fogyasztásával ugyanis szervezetünk hozzájut a legkülönfélébb vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz is! A sárgarépalében ugyanis rengeteg a béta-karotin, mely a szervezetedben A-vitaminná alakul.
Az 5 napos lékúra az alábbi nyersen préselt gyümölcsök és zöldségek levéből áll: bio zöldbúzafű koktél, bio zöldséglé, ananászlé, bio céklalé, bio sárgarépalé. Napi egy vagy 2 szelet rozsos kenyér és persze legalább 3 liter víz! A léböjtkúra után csökken a fáradékonyság, a rossz hangulat, helyette viszont sokkal fittebbnek érezhetjük magunkat.
Én bevallom, hogy annyira szeretem ezeknek a Dr.Steinberger zöldség- és gyümölcsleveknek az ízét, hogy szinte nasiként fogyasztottam őket, élmény volt minden korty. Úgyhogy nemrég fejeztem be az őszi kúrát, de tulajdonképpen már előre örülök a február végi-március eleji tavaszindítónak is! Ajánlom nektek sok szeretettel!
Puszi: Gabi