Fel

Javában tart a XXXII. Nyári Olimpia Tokióban, itthon is sokan figyelik a versenyeket, várják az eredményeket, és persze szurkolnak a magyar sportolóknak....

Amúgy is úgy szoktuk, hogyha tavasz, akkor diéta, ugye? Most meg egy otthonülős tavasz (no meg tél) után igazán itt az ideje annak, hogy egy kicsit...

A karantén, a bezártság, az iskola nélküli napok nagyban megváltoztatták a családok mindennapjait: mozgásszegényebb életmód, felboruló étkezési...

Tél, hideg, szél. Jó, most már egy kis hó is. Még mindig bezártság, még mindig január. Túléltük az ünnepeket is, és hát ilyenkor az ünnepek...

Az őszi-téli időszakban jobban oda kell figyelnünk egészségünkre, a betegségek megelőzésére. Különösen igaz ez most, a koronavírus-járvány...

A spárga igazi tavaszi zöldség! Tele van rostokkal, vitaminokkal, kalória alig van benne – és könnyű elkészíteni. Fogyókúrához, méregtelenítéshez...

Gyenge immunrendszerrel kiszolgáltatottabbá válhatunk a betegségekkel, vírusokkal, így az új koronavírussal szemben is. Március eleje óta mindennapjaink...

Aki szereti a leveles zöldségeket, lehet, hogy az utóbbi időben már felfigyelt egy újdonságra. A leveles kel – figyelem, nem összetévesztendő...

A téli hónapoknak végre búcsút intve, a tavasz kapujában egyre erősebben vágyunk az üde, ropogós salátákra, változatos ízekre. Persze ilyenkor...

Idén különösen korán köszöntött be a tavasz, javában ébred a természet. Ilyenkor elvileg azt kellene éreznünk, hogy tele vagyunk energiával,...

Lassan, nagyon lassan lesz vége az idei télnek. Apró reménysugár, hogy egyre hosszabbak a délutánok, később sötétedik, így érdemes már úgy...

A spanyolok nemzeti eledele a paella, amelynek jellegzetes sárga színét a sáfrány adja meg. Ez ugyan egy igen drága fűszer, de mivel egy csepp is...

Nem tudjuk, hogy ti hogy vagytok vele, de nálunk a február az a hónap, amikor már úgy érezzük, a tél tényleg KO-val győzött. Túl régóta van...

Tudjátok rólam, hogy nagy híve vagyok az egészséges életmódnak. A legtöbb tanácsot természetesen férjemtől, Attilától kapom, de nyitott vagyok...

Az arab világból indult hódító útjára a kuszkusz, amellyel nekünk is érdemes közelebbi barátságot kötni. Marokkóban, Algériában és Tunéziában...

Ki hitte volna, hogy a misztikusan csengő franciasaláta igazából magyar találmány? Legalábbis így, ezen a néven csak mi nevezzük, máshol a világon...

Ahogy hűvösödnek az esték, egyre inkább vágyódunk egy-egy tányér finom meleg levesre. És bár imádjuk a krémleveseket, amelyek mindenféle...

Az utóbbi időben nagyon sokan lettek a nyers táplálkozás követői. Átállni arra, hogy valóban ne süssünk, főzzünk semmit, egy hosszú folyamat...