">

Mindenből a legjobbat!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Mindenből a legjobbat. Egészen biztos, hogy kisbabája megszületése után minden felelősen gondolkodó édesanya ezt szeretné adni a gyermekének. Az élet első hónapjaiban, amikor is a legtökéletesebb táplálékot az anyatejjel biztosíthatják az anyukák, ezen kívül a legtöbb, amivel jót tehetnek a babának, a tökéletes kozmetikum megtalálása. A bababőr ötször olyan vékony, mint egy felnőtt bőre, hiszen folyamatosan fejlődik, ahogy nő a baba, és különleges védelemre van szüksége. A bőr alatti szövetek felépítése teljesen más, a vékony szaruréteg bizony könnyen elveszítheti a nedvességtartalmát. A különlegesen érzékeny bőr ezért különleges ápolást igényel.

fehermalyva

A babakozmetikumok specialistájának is szokták nevezni a Weledát, amely a calendulával gazdagított termékek mellett még egy csodanövényt is felfedezett a legkisebbek számára. Az illatmentes fehérmályva kozmetikumok a legérzékenyebb bababőrt is bevonják egy finom védőréteggel, amely gondosan összeválogatott természetes alkotóelemeinek segítségével intenzíven ápolja a bőrt, és támogatja annak egészségét. Kókuszolaj, borágóolaj, szezámolaj, mandulaolaj, bogáncsolaj, kakaóvaj, méhviasz, árvácska, és még több különleges hozzávaló egészíti ki a fehérmályva jótékony hatását. Nem csoda tehát, hogy még a legérzékenyebb bőrt is megnyugtatják ezek a készítmények. Magának a fehérmályvának az ereje egyébként a növény gyökerének cukortartalmából ered, amely vízzel érintkezve egy különleges gélt alkot, ez segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében, csökkenti az esetleges gyulladásokat és egy finom védőréteggel öleli körül a bőrt. Természetesen a Weleda csakis bio-minőségű növényt használ készítményeihez, amelyeket a németországi kertészetben termesztenek. Nélkülözhetetlen készítmény a babaápolásnál az a védőkrém, amely hatékonyan regenerálja az irritált bőrt a pelenka területén, ápol és megelőzi a pelenkakiütések kialakulását. Alapos tisztítás után javasolt felvinni a pelenkázott területre. A fehérmályva testápoló intenzíven hidratálja a nagyon érzékeny bababőrt és enyhíti a bőrirritációkat, megfelelő nedvességet biztosít, hűt és nyugtat, enyhíti a viszketést. Ez utóbbi termék érzékeny bőrű felnőttek számára is különösen ajánlott.

fehermalyva babaapolo termekek

Extra tippek babaápoláshoz

A legjobb, ha a babát tiszta, testhőmérsékletű, azaz 37 fokos vízzel fürdetjük meg, legfeljebb egy kevés parfümmentes, hidratáló hatású babaolajat (pl. Weleda Calendula Ápolóolajat) teszünk a vízbe. Lágyan masszírozzuk át a babát, majd bugyoláljuk be az előmelegített törülközőjébe.

A baba számára az ideális ruha biopamut, selyem, van len anyagú. A zavaró címkéket távolítsuk el a ruhácskákból, és mindig használjunk illatmentes mosószert. Ha a baba bőre viszketne, mindenképpen vágjuk le az ujjacskáin a körmöket és éjszakára húzzunk apró pamutkesztyűt a kezére. Ha pedig ez a viszketés tartós, allergiateszttel bizonyosodjunk meg róla, hogy nem áll-e fenn valamiféle élelmiszer-allergia a gyermeknél, ezt természetesen már a hozzátáplálás idejére ajánljuk.

fehermalyva illusztracio_

Fontos, hogy vezessünk be napirendet, amellett, hogy elegendő alvásideje legyen a babának, arra is ügyeljünk, hogy nagyjából mindig azonos időben tegyük le aludni, az elalvás pedig legyen meghitt és biztonságot árasztó. Naponta többször és elalvás előtt is szellőztessük ki a babaszobát és természetesen minden nap sétáljunk a babával a friss levegőn. És persze néha a mama is megérdemel egy kis kimenőt, hiszen az édesanyja esetleges fáradtságát, feszültségét minden baba megérzi és átveszi. Ha anyuka is lazít picit néha, még boldogabb lesz a babaélet.