">

Mondatok

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
patricia es roziMondatok, amiket nem gyerekesek mondanak gyerekeseknek

Egészen biztos, hogy én is mondtam bődületesen furcsa dolgokat gyerekes barátnőimnek, amikor még nem volt Rozi, illetve a keresztgyerekeim sem voltak még a világon. De biztosan ti is kaptok időnként olyan gondolat foszlányokat, hogy és amennyiben lenne rá időtök, kihullana a hajatok. Vagy legalább az égnek állna. Olyanok mondják, akiknek nincs gyerekük, mert ők még nem tudják:

  • Nem aludtatok éjjel? Feküdjetek majd le délután, olyankor annyira jó pár órát aludni. (Persze, amikor csak kedvem szottyan, megnyomom a gyereken az off gombot és három órára kivonom a forgalomból)
  • Van időd magadra? (Naná, reggel jógára járok, utána főnöztetek, majd kisvártatva átslattyogok a körmöshöz, utána pedig a színdinamikusommal folytatok tárgyalást arról, milyen is legyen a gyerekszoba új színe. Ja, mert van egy gyerekem, el is felejtettem itt a nagy kikapcsolódásban!)
  • Gyere be háromszor egy héten az irodába, veszünk egy járókát így a picit is megoldottad! (Tudnivaló, hogy a csecsemő olyan jószág, melyet keretbe foglalva leteszel és néhány órán keresztül egyetlen hangot sem hallatva eljátszik a sarokban, a betérő vendégeknek illedelmesen köszön és a meetingen az ötleteit is megosztja az egybegyűltekkel)
  • Mitől vagy fáradt? (Ááááááááá… például, van egy néhány hónapos gyerekem?!)

mondatok

  • És jó gyerek? (Természetesen. Délelőtt egymagában írja a francia házi feladatát, elmélkedik az éhezők megsegítésén, ökológiai problémákat old meg, majd óránként pedig odatipeg szüleihez, akiknek illedelmesen könnyed puszit nyom az arcára. Ja, nem tud még járni se tud, tényleg!?)
  • 9-kor kezdődik a buli, miért nem hozod el a gyereket is?! (Persze, akár hajnal háromkor már ágyba is kerülhetne, imádnám az utána következő napokat!)
  • Nem mentek el egy hétre kettesben valahová nyaralni? (Ez különösen erősen szoptatós időszakban cuki kérdés, mert simán lecsatolja az ember a cicijét, átadja valakinek, a tengernyi öleléssel és anyai aggódással együtt és lelép a Bahamákra a párjával)
  • Voltatok már a gyerekkel moziban? (Természetesen, csak előtte szájkosarat adtunk rá, ne gügyögjön bele a szerelemi jelenetek kellős közepébe)
  • Nem nehéz segítség nélkül? (De, baromi nehéz, néha egy hajmosás az ötéves terv részét képezi, viszont egy a szabály: mindig van valahogy!)
  • Nem bántad meg? (Nem. Vannak pillanatok, amikor nem hiszem el, hogy tényleg felébredt, amikor káromkodom a fogam alatt, hogy negyed órán belül másodszor cserélek pelust, de soha, de soha nem bántam meg. Most például apa zenél, Rozi mellettem ülve táncol a dallamokra, a két kutya pedig csendben alszik a szobában körülöttünk. És az ilyen pillanatokban el is felejtem, hogy 5.35-kor keltem)

Szabó Patrícia

újságíró, blogger

Nesze!szer blog

(fotó: Falus Kriszta)