">

Nassolva diétázni – vaníliafagyi Gabi-módra

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
gabi_kekEgészséges fagyit készíteni komoly fejtörés volt számomra, de végül is megoldottam. Az nem lehet, hogy én itt hirdetem a szétválasztós étkezést, és a nyár legfinomabb hűsítőjéről, amit a fiam és én is imádunk, a végén le kelljen mondanom. Most arra álltam rá, hogy saját készítésű fagyikat csinálok, van hozzá egy tuti kis fagylaltgépem. Házi fagylaltot egyébként gép nélkül is lehet készíteni, akinek nincs, az arra figyeljen, hogy óránként meg kell keverni a krémet.

Annyi a lényeg, hogy ha fehérje nap van, akkor vanília fagyit ehetünk bűntudat nélkül, ami nyírfacukorral és vaníliarúd kikapart belsejével készül. Szénhidrát napon meg a sima tejet rizstejjel, vagy növényi tejszínnel kell helyettesíteni a finomság elkészítésénél. Ezeken a napokon kihagyom a tojást a fagyiból. Egyébként azon a napon bármilyen ízesítésű lehet, gyümölcsökkel, étcsokival, fűszerekkel lehet kísérletezni.

Én most egy könnyen elkészíthető receptet hoztam nektek, de kíváncsi vagyok a ti fagylalt-kreációitokra is! Megírjátok?

Képek: Pinterest.com

Egészséges vaníliafagylalt

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 4 dl tejszín (lehet mascarpone is, ha krémesebbre szeretnétek)
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:

A tejet és a cukrot melegítsük fel együtt, közben a tojássárgáját várjuk fel habosra. Ezután nagyon fokozatosan, folyamatos keverés mellett a felmelegített, de még nem tűzforró tejet öntsük hozzá a tojássárgájához. Amikor szépen elkeveredett, akkor visszatöltjük abba az edénybe, amelyben a tej melegedett. Sűrű krémmé főzzük. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy lehűtött, hideg tálba öntjük a tejszínt, rátöltjük a sűrű krémet és összekeverjük. Ezt töltjük aztán bele a fagylaltgépbe, vagy tesszük egy megfelelő edényben a fagyasztóba. Ha utóbbi megoldást választjuk, akkor, ahogyan írtam is, óránként át kell keverni. Legalább háromszor tegyük ezt meg! Néhány óra, és kanalazhatjuk a nyári nyalánkságot!

Írjatok majd, nektek hogy sikerült! A recept pedig letölthető itt: Egészséges vaníliafagylalt recept

Puszi: Gabi