">

Sikkesen nyáron is

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabirekaFurcsa nyarat élünk mostanság. Volt már kánikula, szakadt le az ég hirtelen a nyakunkba, gyakran feltámad a szél is. De nyár van. Szívet-lelket melengető, csodálatos nyár, amikor is előbb-utóbb azért mindenkinél eljön a pihenés, a lazítás ideje. Legyen szó éppen kisebb túráról, kirándulásról, kikapcsolódásról, vagy nagyobb külföldi kalandról. Egy a lényeg:  tudjunk mindennek örülni! Ne elégedetlenkedjünk, ha a szomszéd vagy az ismerősök több hétig eltűnnek a szemetek elől, egy csepp szikrája se legyen bennünk az irigységnek, ha azt látjuk, hogy valaki már megint egy álomnyaralásról tölt fel azúrkék tengeri képet a közösségi oldalra. Mi tudjunk annak is örülni, ami éppen ezen a nyáron jut nekünk. Ha szorosabbra kellett húzni a nadrágszíjat, akkor nagyszerű dolog egy hétvégi baráti kártyaparti is, meg egy strandolás a legközelebb elérhető víznél, ha pedig úgy alakítjuk a családi kasszát, hogy telik belőle egy kis Balatonozásra, vagy esetleg egy közeli tengerpartra, hát akkor még jobb :-)

A lényeg, hogy könnyedén, mosolyogva felszabadultan éljük át a nyarat, hiszen ha ilyenkor sem eresztjük ki a kék ég és a napsütés felé a fáradt gőzt, akkor mikor? A lazításhoz kell az is, hogy legyünk elegánsak. Jó, mondhatjátok megint, hogy nem volt pénz új nyári ruhatárra, hát eláruljuk, hogy sokan vagyunk így ezzel… Viszont egyszerű trükkökkel csodásan feldobhatjuk magunkat és a hangulatunkat is. A nyári kirándulásokhoz, legyen szó akár egy esti koccintgatós  programról, akár egy autózással egybekötött útról, miért is ne varázsolhatnánk a fiókban lapuló kendőkkel, sálakkal? Pozitív példák lebeghetnek szemünk előtt: Grace Kelly, Audrey Hepburn hány és hány fotón látszik a látszólag “lazán” a fejére kötött kendővel. Egyébként pedig tényleg nem nehéz jól kendőt kötni. Nézzétek csak, megmutatjuk!

Tehát azt gondoljuk, hogy semmi sem választhat el már minket egy klassz kis nyártól, hiszen ha mi magunk jól érezzük magunkat a bőrünkben, és rámosolygunk a világra, akkor tudjátok, a világ is visszamosolyog ránk. És ha csinosnak, jólöltözöttnek érezzük magunkat, akár egy ilyen bájos kendős megoldással is, már megint nagyon sokat tettünk magunkért. Tehát lányok, asszonyok, csajok: kendőket elő, legyünk nyáron mindannyian kicsit monacoi hercegnők vagy filmsztárok! Megérdemeljük!

Puszi: Réka és Gabi