">

Szekeres Adrien klasszikus karácsonya

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Kedves Adrien!

Mostanában, ahogy az utcákat járom, lépten-nyomon beléd botlom. Pontosabban a karácsonyi koncertedet hirdető plakátokba. Jól gondolom, hogy életed egyik legnagyobb eseményére készülsz? Bár nem ismerjük egymást nagyon közelről, csak néhányszor találkoztunk egymással, de annyit tudok, vagyis inkább érzek, hogy irigylésre méltó kiegyensúlyozottsággal kanyarogsz az anyaság és a hivatásod útjain. Mi itt az Anyakanyaron sokat beszélgetünk arról, hogy nekünk nőknek, milyen nehéz, de fontos feladat megtalálnunk az egyensúlyt a karrierünk és a családunk között. És hogy a mi dolgunk az is, hogy megteremtsük a hétköznapok nyugalmát valamint az ünnepek magasztosságát a családunk számára. Hogyan készülsz a mostani, számodra kettős ünnepre? Bár tudom, hogy karácsonytájt minden évben nyakadba veszed az országot, de ha jól sejtem, ez most még ennél is intenzívebb időszak lesz az életedben. No és a családod életében. Gondolom már előre elterveztél mindent. Avass be minket kérlek! Előre sütsz-főzöl? Vagy segít valaki? Előre megvásárlod az ajándékokat, listát írsz esetleg? És szoktatok énekelni a fa körül? Kérdezzek még? :)))

Szia Réka!

Érdekes, hogy az idén  – annak ellenére, hogy életem legnagyobb koncertjére készülök  –  többet vagyok a családommal, mint az elmúlt 4 évben advent idején, mert nem turnézom. Az elmúlt években ugyanis ennek keretében az ország legszebb templomaiban volt szerencsém énekelni december hónapban jó néhányszor, tehát gyakorlatilag folyamatosan úton voltam a férjemmel, Gáborral együtt. Az arénás koncertem előkészületei pedig most már március óta folynak, úgyhogy elmondhatom, hogy nekünk ebben az évben szinte minden erről szólt. Éppen ezért én már évek óta tudom, hogy az ünnepekre jó előre fel kell készülnöm, hogy minden rendben legyen itthon a családban is, és a színpadon is. Készülök testileg, lelkileg. :-)

Rendszeresen jógázom, figyelek arra, hogy mit eszem és hogy eleget aludjak. Ha ez a három dolog megvan, akkor nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok. Ilyenkor anyukám segít otthon, vigyáz a lányokra, ha kell, és kiveszi a kezemből a házimunka nagy részét. De természetesen én is sütök-főzök, mézeskalács nélkül például nem telhet el advent, ezt a lányokkal közösen szoktuk készíteni, és egyre ügyesebben segédkeznek már a konyhában ők is. Mivel nálunk karácsonykor nagy családi vacsora van, mindenki vállal belőle valamit. Na jó, van egy kivétel: a töltött káposzta készítése minden évben közös ügy :-) ezenkívül pedig anyukám főzi a levest, a húgom gesztenyés göngyölt pulykamellet készít, én pedig egészben sült pulykát teszek az idén a nagy családi asztalra, amit tizenketten ülünk majd körbe. Édességet anyukám is, és én is készítünk, florentin szelet és zserbó nélkül nincs  karácsonyi menü. Tavaly készültek először a lányaim egy kis műsorral, az idén már Gáborral játszik négykezest zongorán Jázmin, aki szeptemberben kezdett zongorázni. A kisebbik lányom, Emi pedig furulyázni fog nekünk. Úgyhogy egészen biztos, hogy lesz közös éneklés, zenélés a karácsonyfa körül is. Mi egyébként is rengeteg karácsonyi zenét hallgatunk ilyenkor, a férjemnek komoly gyűjteménye van belőlük. A nagykoncert miatt biztosan kicsit izgatottabb leszek és számunkra az igazi pihenés is karácsony után kezdődik majd, de természetesen nagyon várom a 26-át, hogy karácsony második napjának estéjét együtt ünnepeljem a közönséggel.

Ennek a koncertnek azért van előzménye. Tavaly novemberben a Művészetek Palotájában volt egy számomra nagyon emlékezetes koncert. A dalaim szimfonikus zenekari kísérettel szólaltak meg, a Kodály Filharmonikusok kíséretében. Különlegessége volt az estnek, hogy először hallhatott a közönség operát énekelni. Azóta 4 városban jártunk ezzel az előadással és mindenhol nagyon szerette a közönség. Ezen a sikeren felbuzdulva, az idén karácsonykor a Papp László Sportarénában szervezzük a szimfonikus nagykoncertemet, ami annyiból lesz különlegesebb, mint az eddigiek, hogy az ünnepi hangulathoz illően karácsonyi dalokat is átdolgoztunk szimfonikus zenekarra. Vendégnek meghívtam a Fool Moon acapella együttest, akikkel már többször dolgoztam együtt. Világszínvonalú, ahogy énekelnek, nagyon kedvelem és tisztelem őket! Az est sztárvendége pedig Miklósa Erika, akivel természetesen fogunk együtt énekelni, azt még nem árulhatom el, hogy mit. Kicsit az ő stílusában is, az enyémben is. Lesz még egy meglepetésvendég is, ezt most nektek árulom el először itt az Anyakanyaron, de többet tényleg nem mondhatok :-)

Úgyhogy nyilván nekem idén ez a koncert a legnagyobb ajándék, de azért a fa alá is kerül jó néhány meglepetés. Bár nagyon szeretem a karácsonyi vásárok hangulatát, és idén sem hagytuk ki a nézelődést és a forralt borozást a Vörösmarty téren,nincs túl sok időm bóklászni a városban. Így az ajándékok egy részét interneten rendeltem, a többiért pedig elég céltudatosan mentem. Az ötletelés a legnehezebb, ha megvan, hogy mit szeretnék, onnantól egyszerűbb a helyzet. Általában a csomagolással úszom el nagyon, most is… Úgyhogy most búcsúzom is, megyek, igyekszem néhány masnival közelebb kerülni a karácsonyhoz… :-)

Kellemes készülődést és nagyon boldog Karácsonyt kívánok!

Adrien

Kedves Adrien,

nagyon szépen köszönjük, hogy ennyi teendő mellett is időt szakítottál rá, hogy megoszd velünk gondolataidat. Bízunk benne, hogy csodálatos lesz nálatok idén is a karácsony este, sikere lesz az ajándékoknak, és minden finomságnak. És annál már csak a 26-e este legyen emlékezetesebb és boldogabb, amikor is te adsz majd ajándékot annak a sok embernek, aki már izgatottan várja ünnepi nagykoncertedet. Kívánunk nektek is nagyon boldog, békességes, meghitt és örömökben gazdag ünnepet!

Puszi: Réka

Az izgatott várakozás elé és kedvcsinálónak azoknak, akik még csak most döntik el, hogy jegyet váltanak az Arénába, íme egy kis ízelítő: Adrien egyik legismertebb dala, egy kicsit másképp, egy tavalyi koncert felvételéről, klasszikusan újrahangolva :-)