">

Szeretnivaló minifesztivál Szigetmonostoron

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,




Ha ti is azok közé tartoztok, akik kevésbé szeretik a tömegrendezvényeket, és egy fesztiválban inkább a nyugalmat, a családias hangulatot és a szívből jövő vendéglátást keresitek, akkor szeptember utolsó szombatján egyértelműen Szigetmonostoron van a helyetek. 

A PirosLábos fesztivál ugyanis immár ötödik éve az, aminek a szervezői megálmodták. Egy családias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet. Az egynapos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet.

Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket kelnek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég, illetve átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet. Régi és új, de mindenképp helyi színes kavalkád várja a látogatókat.

Ezen a napon, azaz 2018. szeptember 29-én, szombaton tehát összművészeti fesztivál lesz Szigetmonostor Fő utcáján, ahol az idelátogató kicsik és nagyok kóstolót kaphatnak a helyi konyha és művészet remekeiből. Szélesre tárt kapukkal várja látogatóit a Beugró, a Bolhapiac, a Helyi termék udvar, a Játszani-látszani udvar, a Kertbarátok udvara, a Levendula udvar, az Ínyencségek udvara, a Menyegzői udvar, a Meseudvar, a Nagyszülők udvara, az Öreg Ház Ízei tanyácska, a Régimódi udvar, a Sportudvar, a Textilológus udvar, a Plébánia, a Református és a Katolikus templom.

Lesz bölcsész divatbemutató, mesekuckó, teaház, kreatív írás, kiutat mutató labirintus, pónilovaglás, parasztolimpia, és játék, sok mindennel, sokféleképpen – hiszen a rendezvény idei motívuma a játék, amely fel-felbukkan és vissza-visszatér a nap folyamán.

A rendezvény látogatói kézműves finomságokat, helyi, hagyományos ízeket kóstolhatnak, egy helyi ökotudatos gazdaság fortélyait leshetik el, illetve meseszép portékák közül válogathatnak a vásári forgatagban.

A zenei paletta ugyancsak színesnek ígérkezik: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. Fellépnek a Zuboly, Oravecz György és barátai, helyi zenészek továbbá helyi zenészek barátai…

Jó tudni:

  • A fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges.
  • Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re, a Szentendrei-szigeten. GPS koordinátákkal leírható, műholdképen fellelhető, de kézzelfoghatóan csakis a Dunát komppal átlépve, ide betoppanva válik személyessé és nagyon is szerethetővé a látogató számára.
  • A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton.

www.piroslabosfesztival.hu