">

Szupernagyi kerestetik!
angyalvaro reka es gabiNagyi. Mama. Nagymama. Akinek mindig van türelme, aki a legfinomabb húslevest meg szilvásgombócot csinálja, aki bármikor hajlandó az unokáknak mesélni, akivel lehet régi fényképeket nézegetni, de biciklizni is. Aki ugyan néha úgy csinál, mintha szigorú lenne, de voltaképpen sokkal több mindent megenged, mint amit a saját gyerekeinek sok évvel ezelőtt. No igen. A nagymamaság – mondják – egy másik állapot, és szerencsések mindazok a gyerekek, akiknek egészségben, vidámságban, erejük teljében megadatik a nagymamával való együttlét. Most viszont egy különleges pályázat alkalmából el is lehet büszkélkedni azzal, hogy kinek van a legklasszabb nagyija. Hiszen egy most induló pályázatban Szupernagyi kerestetik!

A Groupama Biztosító pályázata azt a nagymamát keresi, aki a lehető legkülönlegesebb módon, legtöbb időt tölt unokáival, aki a legtöbbet, legkülönlegesebb és legsokoldalúbb módon nyújt segítséget a családjának. Az ország minden tájáról várják azokat a lelkes unokákat, édesanyákat és édesapákat, akik egy fotóval és egy rövid indoklással választ adnak az alábbi kérdésre:

„Miért az én nagymamám a legszuperebb?”

Hatéves kor után lehet nevezni, természetesen kiskorúak csakis szülői hozzájárulással tehetik ezt meg. Fotót, rövid indoklást és a hozzájárulási nyilatkozatot aláírva, szkennelve vagy lefotózva a szupernagyi@cafepr.hu címre kéretik küldeni. A beérkezett pályázatok közül választják ki a nyertest, aki egy 60 000 Ft értékű wellness hétvégére viheti el akár a nagymamáját is. A pályázatokat 2015. december 6. éjfélig lehet beküldeni de nem kell addig várni vele, nehogy a Mikulásvárás izgalma elsodorja a beküldést, hiszen már november 24-én elindult a verseny. Zsűrizés és eredményhirdetés pedig december 14-én lesz, a Groupama Biztosító Facebook-oldalán teszik közzé a nyertes nevét.

szupernagyi kerestetik

Szóval lehet előszedni a legklasszabb fotókat és eldönteni, hogy az a legizgalmasabb, ahol a nyaraláson a nagyit is becsábították  a gyerekek a kalandparkba, vagy ahol együtt főzték be a baracklekvárt. Vagy amikor a nagyi az unokák kedvéért felpróbálta a régi kalapjait, esetleg amikor éppen őszi terményekből készítettek együtt figurákat.

Egyébként képzeljétek el, idén készült egy olyan felmérés, amelyben a Groupama Biztosító arra volt kíváncsi, hogy miként képzelik el időskorukat a válaszolók, hogy tervezik az öngondoskodást, és milyen nagyszülőként lennének elégedett önmagukkal.

A biztosítótársaság kutatási adatai alapján a magyarok nem a jól megérdemelt, gondtalan pihenés időszakaként tekintenek nyugdíjas éveikre. A megkérdezettek mindössze negyede várja, hogy nyugdíjba vonulhasson, persze ebben annak is része volt, hogy 25 és 55 év közöttieket kérdeztek meg a témáról. Bár nem vágyunk arra, hogy nyugdíjba menjünk, konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan fogunk élni, milyen egészségi állapotban leszünk, és hány unokát szeretnénk nyugdíjas korunkra. A válaszadók alapvetően modern és utazgató nagyszülőként gondolnak időskori önmagukra.

szupernagyi kerestetik 1

A megkérdezett középkorúak később sem szeretnének felhagyni jelenlegi fiatalos életvitelükkel, a válaszadók csupán 5%-a tervezi, hogy idős korában más nyugdíjasokkal is össze fog járni barátkozni, és csupán 1%-uk hiszi azt, hogy nyugdíjas otthonban fogja tölteni élete utolsó évtizedeit.

A magyar lakosság kívánságlistáján továbbra is az utazás áll, 51%-uk szeretné autóval bejárni Európát, 46%-uk világkörüli utat tervez. Meglepő viszont, hogy körükben jelentős az érdeklődés az extrém sportok iránt, hiszen a válaszadók  9%-a jelölte meg az ejtőernyős ugrást nyugdíjas éveire vonatkozó tervei között és sokan szeretnének majd megtanulni lovagolni, vagy hódítanák meg a világ legmagasabb hegycsúcsait.

szupernagyi kerestetik 2

A megkérdezettek 65%-a reméli, hogy lesz unokája, sőt nem is egy, legalább négy. Aki pedig unokák körében látja boldog időskori önmagát, szeretne a közvetlen környezetükben is élni, de minimum ugyan abban az országban. A trendeket figyelembevéve az emberek 27%-a gondolja úgy, hogy majdani unokái közül biztosan lesz olyan, aki külföldön fog élni.

A válaszadók szerint a szép nyugdíjas évekért a többség aktívan tesz is, próbálja megteremteni az anyagi biztonságot, fontosnak tartja az egészséget, így 52%-uk odafigyel életmódjára is. A többség úgy gondolja, nyugdíjasként is dolgozni fog, részben mivel rá lesz szorulva, részben pedig azért, hogy aktív maradhasson.

szupernagyi kerestetik 3

No tehát akkor figyelem! November 24-e és december 6-a (FIGYELEM, DECEMBER 13-IG MEGHOSSZABBÍTVA!!!) között várják a fotókat és indoklásokat a legszuperebb nagymamáról! A zsűriben pedig Réka is ott fog ülni, tehát izgatottan várjuk a pályaműveket!

Puszi: Réka és Gabi