">

Terülj, terülj asztalkám!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Karácsony közeledtével egyre többet gondolunk az ünnepi vacsorára is. A finom falatokra is persze, hiszen az sem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. Azt talán kevesen tudjátok, hogy bizonyos ételeket azért részesítettek előnyben a karácsonyi vacsoráknál, hogy bőség és jó termés legyen. Ilyen volt régen a bab, borsó, a lencse, és bizony, halat is ezért eszünk, a halpikkely jelképezi a gazdagságot. A fokhagyma az egészséget, a méz az élet édességét jelképezi, a kalács és az alma pedig a családi összetartást. Persze ezek a szokások mára jócskán átalakultak, az angolszász világból bekopogtatott a pulyka divatja, aszalt szilva, gesztenye és egyéb csemegék kíséretében, sokan azért még ma is a halhoz ragaszkodnak, de ahány ház, annyi szokás.

És persze az sem mindegy, milyen asztalra kerülnek a finom ünnepi étkek. Képzeljétek el, régen a karácsonyi abroszt vetőabrosznak használták, ebből szórták el az első gabonaszemeket, az asztal alá pedig szalmát tettek, a kis Jézus születésének emlékére. Ma persze másképp díszes az asztalunk, de az biztos, hogy mindannyian különös gonddal készülünk erre az estére. Van, ahol külön étkészlet várja a karácsonyt, de ha azt nem is tudjuk évente variálni, cserélni, új abroszt, asztalközepet, alátétet, szalvétát, szalvétagyűrűt biztosan beszerzünk amilyen gyakran csak tudunk. És az a számtalan irány, amerre indulhatunk! Romantikus, rusztikus, giccses vagy éppen letisztult formák, színek, hangulatok, kiegészítők. Hogy új ihletet nyerjünk hétfő estére, ismét a Butlers üzletét választottuk kiindulópontként egy kis terítési továbbképzésre :-)

No, sikerült ötleteket adnunk? Vagy már teljesen összezavarodtatok? Nálunk körvonalazódik a döntés, és ehhez nagyszerű új kiegészítőket is fedeztünk fel az üzletben. Karácsony előtt még sok rendkívüli kedvezmény is akad errefelé, de mi még annyi felfedezésre váró csodát láttunk itt, hogy tervezzük, ide jövőre is visszatérünk még nézelődni!

Puszi: Gabi és Réka