">

Trópusi hétvégék a Camponában

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Aki mostanában a Camponában jár, valószínűleg meglepetten kapja majd fel a fejét az élénk csivitelésre. A budafok-tétényi bevásárlóközpont télbúcsúztató, tavaszváró attrakcióként egy igazán színpompás programmal csalogatja a látogatókat: papagájkiállítás lesz az a Campona középső részén. Senki ne riadjon meg, természetesen a madarak nem röpködnek majd szabadon a házban, hanem egy különleges látványházban lesznek megtekinthetőek. A 27 féle különleges papagáj egy Balaton környéki papagájtenyészetből érkezik a Camponába, hogy csivitelésükkel, színpompájukkal vidámságot varázsoljanak a szürke februári napokba.

A papagájok színük és méretük szerint nagyon különlegesek lehetnek, 10 alcsalád, 83 nem és 366 faj tartozik ebbe a nagycsaládba. Vannak egészen feltűnő színűek és kicsit visszafogottabbak is. Tollazatukban a legkülönbözőbb színek előfordulnak, legjellemzőbb talán mégiscsak a zöld. Testhosszuk pedig 9 cm-től egészen 1 méterig terjedhet. Különleges tulajdonságuk, amit más madarak általában nem tudnak: lábukkal csőrükhöz tudják emelni az eleséget. Ennél persze többen tudjuk róluk azt, hogy milyen intelligens madarak: a beszélő papagáj örök móka tárgya, de a csivitelésük is rendkívül kedves, szívet-fület gyönyörködtető. 

A papagájok három héten keresztül csivitelnek a Camponában, hétköznap is lehet látni és hallani őket, hétvégenként pedig extra programokkal is várják a látogatókat. Az Utazoo Minizoo csapata számos különleges állattal ismerteti meg a gyerekeket, no és persze a felnőtteket is. Közelről meg lehet csodálni, akár kézbevenni, simogatni is számos példányt. Lesz többek között sisakos kamélon, vörös farkú boa és királypiton, mongol futóegér és vízi agáma, halálfejes csótány és achát csiga, teknősbékák és naposcsibék, törpekecske és minnesotai törpemalac. A vízben, szárazföldön és levegőben élő állatokról szakemberektől lehet kérdezni, ily módon szeretne a Campona a felelős állattartásban is segíteni.

Az állatokkal való ismerkedés mellett a gasztronómia is felbukkan üde színfoltként. Tényleg üde lesz, hiszen koktél-show, vegán ételbemutató is csalogatja az érdeklődőket, és trópusi gyümölcsök kreatív vágástechnikáival, felhasználási módjaival is lehet ismerkedni. Az ügyeskezű kézműveskedők ezúttal egy különleges papírcsík-technika, a quilling segítségével készíthetnek szebbnél szebb alkotásokat, természetesen szintén trópusi hangulatban. A hétvégék részletes programjairól a bevásárlóközpont Facebook-oldalán lehet a legfrissebb információkat megtudni.

Olyan programot kerestünk az idei tél búcsúztatására, a tavasz köszöntésére, amely nem csak szórakoztató, hanem kellőképpen edukatív is, segít a felelős állattartásról szóló információk terjesztésében. A Campona immár második éve kutyabarát, számunkra fontos, hogy a látogatóink négylábú barátaik társaságában is örömmel jöhessenek hozzánk. Reméljük, a családok nagyon fogják élvezni ezt a programunkat is!” – mondta Kákosy Zsolt, a Campona üzemeltetéséért felelős CBRE ingatlan tanácsadó ingatlanvagyon-kezelési vezetője.

A kampányhoz egy rajzpályázat is társult, „Színes, mint  a papagáj” – címmel alkottak a gyerekek, Szárnypróbálgató és Repülésbiztos kategóriában. Hatalmas érdeklődés mellett közel 1000 pályázat érkezett. A fantáziadús nyertes rajzok a Campona és az Anyakanyar Facebook-oldalán tekinthetőek meg.

Aki pedig a papagájkiállítás ideje alatt, tehát egészen március 11-ig 5000 Ft felett vásárol, akár egy két fős Kanári-szigeteki utazással is búcsúztathatja a telet! Madár- és állatbarátok, trópusi hangulatra vágyók, irány a Campona!

www.campona.hu