">

Tűsarok és gázpedál – pályázat!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
gabireka_feketefeherImádjuk Olaszországot! Nem csoda, ugye? Van valami lenyűgöző könnyedség és elegancia az olasz életstílusban, a gazdag kultúra, a csodálatos gasztronómia, a bámulatosan szép földrajzi adottságok mellett. A pizza, a tiramisu, a Római vakáció fekete-fehér képkockái, a velencei karnevál, néhány örök Gianni Morandi vagy Toto Cutugno-dal mellett eszünkbe jutnak a jellegzetes olasz autók is: többek között az újra világdivatnak örvendő aprócska Fiat 500-as. Úgyhogy nem véletlen, hogy most, hogy hírét vettük egy különleges pályázatnak, amelynek egy ilyen autó a főszereplője, nem habozunk beszámolni róla. Az idő ráadásul sürget mindenkit, mert március 3-ig lehet indulni Magyarország legnagyobb kreatív osztályának első pályázatán.  A feladat nem kisebb, mint egy csajos autós kiegészítőre vonatkozó ötlet kitalálása. A győztesnek pedig természetesen egy Fiat 500X lesz a jutalma.

Fiat 500 X

Pályázni a Futurebakery.hu oldalon keresztül lehet, mely ezzel a projekttel mutatkozik be a magyar kreatív közönségnek. Az online platformon különböző briefeket találnak majd a kreatív érdeklődők, ötletelők. Magyarországon elsőként a Fiat próbálja ki ezen az oldalon keresztül a közösségi ötletmegosztásban rejlő lehetőségeket. A zsűri elnöke és az ötletek konkrét megvalósításának felelőse a nemzetközi sikereket is elért Pikkpack cipők megalkotója, Gulyás Sára designer.

Ahogy múlnak az évek, úgy lesz egyre több női vezető az utakon. Míg a múltban az autóvezetés leginkább a férfiak privilégiuma volt, ma már egy tudatos, sikeres és családcentrikus nő élete elképzelhetetlen jogosítvány és autó nélkül. Az autóhoz való viszony azonban teljesen más a nők és a férfiak esetében, hiszen míg a férfiak a járgányukat leginkább használati tárgynak tekintik, addig a nők gyakorlatilag egy második háztartást vezetnek benne. Váltóruha, plusz magas sarkú, némi ebédnekvaló keksz, a kesztyűtartóban elrejtett sminkkészlet, a gyerekeknek elfoglaltságot biztosító játékok, edzőfelszerelés és még ki tudja mi minden lapul egy igazi női autóban. Hiszen mindenre fel kell készülni! A Fiat úgy döntött, hogy egy új, lélegzetelállítóan izgalmas pályázattal szólítja meg a széles nyilvánosságot, azon belül is leginkább a nőket. Olyan kiegészítő ötleteket keresnek az új Fiat 500X-hez, melyekkel megkönnyíthetik a női vezetők mindennapjait és még élvezetesebbé tehetik a vezetés élményét. Így ha valaki már gondolt korábban arra, milyen jól jönne valami kütyü, ami könnyebbé teszi a magas sarkúban való vezetést, vagy milyen praktikus lenne egy rúzstartó, amit a lehajtható napellenzőre lehet csatlakoztatni a tükör mellé, akkor itt az idő! Az ötletek lehetnek őrültek és szokatlanok is, csupán a szépség és a hasznosság alapkövetelmény.

Logo Project X

A ProjektX pályázat a Fiat azon elhatározásából született, hogy a jól bevált úton tovább haladva megpróbálják keresztezni a csúcs formatervezők által létrehozott szépséget nőknek szóló, hasznos és praktikus ötletekkel. A cég egy igazán egyedi megoldást vár: egy kiváló kiegészítőt az új Fiat 500X modellbe, amelytől sokkal izgalmasabbá és kényelmesebbé válik majd a vezetői élmény! A design megvalósításában és a döntésben egy igazán tehetséges magyar designer, Gulyás Sára lesz az autógyártó segítségére.

saragulyas

Gulyás Sára már több mint tíz éve foglalkozik bőrtervezéssel. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem divattervező mesterszakán végzett, ahol kiegészítő tervezésre szakosodott. Pikkpack cipőtervével óriási sikereket ért el a világ több pontján is, így például Párizsban, Prágában, Lipcsében vagy Budapesten is szerepelt már vele különböző galériákban, versenyeken. Sára jelenleg saját sikeres design vállalkozását, a Pikkpack-ot építi, és azon dolgozik, hogy a márkát az egész világ megismerje. Mint tervezőt, nagyon foglalkoztatja a fenntartható tervezés és állítja, hogy a designereknek jelentős szerepe van a jövő formálásában. Ezúttal a jövő női autóinak formálásában.

fiat 500 X hatulrol

A pályázaton bárki indulat, nők és férfiak egyaránt, hiszen lehet, hogy pont a férfiak gyakorlatiassága és megfigyelőképessége vezet majd egy kényelmesebb és izgalmasabb női vezetési élményhez. A www.futurebakery.hu oldalon minden információ megtalálható a ProjektX pályázattal kapcsolatban, egy rövid regisztráció után nincs is más hátra, mint megnyomni az ötlet hozzáadása gombot és elküldeni ötletünket. Pályázni március 3-ig az ötlet leírásával, rajzzal, vázlattal, fotóval vagy épp kollázzsal is lehet. A legjobb pályázatok Gulyás Sára designer segítségével véglegesednek majd. A főnyeremény pedig nem más, mint egy új Fiat 500X crossover!

Legyen a vezetés igazi női élmény!

Részletek és regisztráció: www.500X.hu, www.futurebakery.hu/projektx

A projektet elmagyarázó videót pedig itt találjátok:

No, kitaláltok valami jót ti is? Mi már nagyon gondolkodunk!
Puszi: Réka és Gabi