">

Puha, pöttöm, pindúr – őszi textilvarázslat

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Ha tetszik, ha nem, bizony most már tényleg hűvösödnek a napok. A tomboló nyár után hetek óta kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy ha napközben még ragyog is a nap, reggel és este kicsit borzongósabb, fázósabb a hangulatunk. Itt az ősz. Ilyenkor persze még csak kicsit kezdünk téliesedni, de azért a gyerekek esetében nem árt, ha máris van kéznél egy-egy könnyebb sapka, a piciknek hálózsák, vagy eggyel vastagabb takaró. Körülnéztünk hát, hogy miket fedezünk fel őszi hangulatban.

A nézelődést ott folytatjuk, ahol már egyszer abbahagytuk, hiszen akkor is úgy búcsúztunk tőletek, hogy se szeri se száma tündéri pindúrságoknak – vessetek meg, nagyon megtetszett ez a szójáték, így ez már rajtuk ragadt :-) –  a Pindúr Design háza táján. Ahogy jobban elmerülünk a kézzel készített egyedi gyerek-textíliák világában, egyre biztosabbnak látszik, hogy a testvérpár alkotóknak, Anitának és Edinának mik lehetnek a kedvenc motívumai. Bagoly, elefánt, virág, kisautó. És lássuk be, a mi ízlésünket például nagyon eltalálták. Hiszen melyik nő nem imádja a virágmintákat, legyenek azok horgoltak, applikáltak, hímzettek? Ugye? A virág mindig és mindenkor elvarázsol. Hogy a bagolymániát mi táplálja, a feng shui, vagy a Harry Potter, vagy a Micimackó – hát ez is egy jó kérdés, de mi is mindent azonnal kiszúrunk, ami baglyos. Az elefánt, felfelé álló ormánnyal szerencsét hoz, fiúgyerek anyukájaként pedig autót nem lehet nem szeretni… Szóval bármire nézünk a textilek közül, mosolyra fakasztanak, jókedvre derítenek, és ezenkívül nem lehet elmenni amellett sem, hogy természetes alapanyagokból készülnek. A színek, formák, minták kavalkádja pedig már a webshop kínálatában is végtelen, de ezenkívül egyedi megrendelésre, ötletre is lehet megálmodni ágytakarót, párnát, babzsákfotelt, baba-mama táskát, vagy bármi más klassz textilterméket.

Az ősz beköszöntével újdonságok is színesítik a választékot, úgy mint az oviszsákok, amibe minden szükséges és rettentően fontos kellék bepakolható reggelenként. No és a rátétekkel, klasszikus Pindúr-mintákkal díszített tündéri pólók, rövid- és hamarosan hosszúujjas kivitelben is. Mi már el is kezdtünk jegyzetelni, hiszen furcsán hangzik még ilyen ragyogó napsütésben, de mindjárt itt a karácsony és számtalan kislurkó akad a családban még a sajátok mellett is…

Hamarosan egyébként még egy klassz újdonsággal készülnek Pindúrék, ugyanis a gyerekszobákba olyan dekorációs képeket álmodtak meg, amelyek festővászonra, maradék anyagok felhasználásával készülnek majd. Ezeken újra visszaköszönnek a már jól ismert motívumok (virágok, bagoly, elefánt) vagy akár betűk, amelyeket egymás mellé téve a gyerekek nevét is ki lehet majd rakni.

Szóval érdemes időről időre bekukkantani, visszanézni ide, mi legalábbis beleszerettünk ezekbe a szépséges egyedi textíliákba!

Puszi: Réka és Gabi