">

Új év, új diéta

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
gabireka_feherfekete1Újévi fogadalmak. Kinek ne lenne ismerős? Valószínűleg a hölgyek nagy részénél első helyen áll a fogyás, testsúlycsökkentés, alakformálás kérdése. Biztos mindenkinek vannak olyan módszerei is, amelyek már beváltak, meg olyanok is, amelyeket kinéztetek magatoknak és csak a januárra vártatok, hogy elkezdjétek. No igen, ahogy elfogy az utolsó szelet bejgli, meg az utolsó mézeskalács is, már kicsit nagyobb eséllyel lehet életmódváltásba kezdeni, ha kevesebb csábító körülmény van az otthonunkban. Nem mondunk újdonságot, hogy mint mindig, most is a Diéta és Fitnesz lehet a legjobb kiindulópont.

És igazából persze jók a villámdiéták is, dietafitnesz januar 2014amelyek azt ígérik, hogy egy hét alatt is lehet fogyni, meg formálódni, de ennél sokkal jobb, aminek mi is hívei vagyunk, az életmódváltás. A mostani lapszám egy naptárformában ad remek tippeket. Mindjárt az első, hogy készítsünk listát a tervekről, hogy mit szeretnénk elérni. Ehhez kiegészítésképpen írjunk emlékeztetőcédulákat is akár, tűzzünk ki reális időpontot a cél eléréséhez. Nem árt, ha keresünk szövetségest, diéta-társat, de akár készíthetünk egy inspirációs kollázst is, szép képekkel, idézetekkel, amelyek arra segítenek felhívni a figyelmünket, nap mint nap, amit nem akarunk szem elől téveszteni. Ha csak olyan apróságokat teszünk meg egyik napról a másikra, hogy nem szállunk fel egy-egy megállóra a villamosra, vagy inkább gyalog megyünk lépcső helyett, netalántán veszünk egy lépésszámlálót és azzal próbáljuk meg figyelni, hogy vajon gyalogolunk-e eleget, már az is segíthet. Ha pedig végre itt az idő egy új edzésforma kipróbálására, még jobb. A tél nyilvánvalóan nem a szabadtéri futásnak kedvez, úgyhogy így viszont érdemes elővenni a fitnesz DVD-ket, vagy váltani egy bérletet a közeli edzőterembe.  És hát ami szerintünk is nagyon praktikus és hasznos: a heti menü tervezés. meggyőződésünk, és erről már korábban is írtunk nektek, hogy gazdaságosabban lehet főzni is, ha tudjuk előre, hogy mit szeretnénk tálalni, arról nem beszélve, hogy így tudatosabban lehet a fogyáshoz csökkentett kalóriabevitelre is ügyelni. Tél van, tehát hiába szuperek a saláták, kevésbé esik jól, úgyhogy próbálkozzunk azzal, hogy kalóriaszegényebb, de mégis meleg étel kerüljön minden nap az asztalra. Ha előre elkészítjük, akkor pedig nagy küzdelmet sem fog jelenteni a főzés.

Nem újdonság, mégis örömmel olvassuk el a lapban újra, hogy mit érdemes betartania a fogyókúrázóknak. A mérleget például rejtsük el, felesleges naponta ellenőrizni. Éhezni is tilos, nem fog eredményre vezetni, csak utána még kétségbeesetten követeli majd a szervezet a magáét. Ha viszont elkezdünk jóval kevesebb kalóriát bevinni, ne vigyük túlzásba a sportolást, sőt igyekezzünk többet pihenni, a fokozatosság mindenekelőtt! Ha szép lassan haladunk, akkor stresszmentesen tudunk egészségesebb életmódra kapcsolni, nem leszünk idegesek, és ezzel nemcsak magunknak, hanem az egész családnak jót teszünk! Találunk diéta-tippeket egyébként személyre szabottan is: mit csináljon az, aki utálja a zöldségeket, vagy éppen szénhidrátfüggő, netalántán lusta, és mi segíthet még, ha már minden más csődöt mondott. Kapunk tippeket egészséges nassoláshoz, energetizáláshoz és új ízekhez is: sült cékla mákos grissinivel, lencsés paradicsomleves, egzotikus kínaikel-ragu, málnás mandarinbólé –  df cikk januarcsak néhány a receptek közül. És persze most is vannak hasznos egészségügyi jótanácsok: az évszaknak megfelelően a megfázásra ajánl a lap természetes gyógymódokat, de szó esik a fájdalomcsillapításról is sok egyéb mellett. És ha már ennyi szó esett az étkezésről, hát e hónapban mi is ehhez a témához szólunk hozzá szokásos rovatunkban. Az étel-intoleranciáról és gyermekeink változatos, örömteli étkezésre szoktatásáról már írtunk itt az oldalon, ez a témánk most a Diéta és Fitnesz januári számában is.

Új év, új kezdet tehát, keressetek hozzá idén is inspirációt a lapban, hiszen a fittségért mindent el kell követnünk 2014-ben is!

Puszi: Réka és Gabi