">

Vendégváró sajtsaláta

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
Ugye veletek is előfordult már, hogy vendégek jöttek, és éppen nem volt kedvetek lakomával készülni? Én nagyon szeretek vendégeket fogadni, a hűtőben is akad ez-az általában, hiszen ahogy már említettem, igyekszem átgondoltan vásárolni, de egy rohanós nap után gyakran csak valami könnyűt ütök össze. Ilyen bevált ötlet a sajtsaláta is, ami persze nem nevezhető annyira biokajának, de nálunk mindenki nagyon szereti, és ha felugranak barátok, egy kis péksütivel, pirítóssal, no meg esetleg egy pohár jó borral kiadós és finom vacsora. Van egy bevált receptem, de arra gondoltam, nem lenne rossz esetleg tökéletesíteni, picit felturbózni. Ebben Oláh Ibolya dietetikus volt segítségemre a Chefparade Főzőiskola konyhájában.

Íme, a recept, amely szokás szerint letölthető itt: Vendégváró sajtsaláta

Hozzávalók:

  • 3 különböző féle sajt (minimum) (150-150-150g ; legjobb cheddar, füstölt sajt, óvári vagy trappista)
  • 1 db nagy alma ( szezontól függően lehet akár körte is)
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 2-3 főtt tojás
  • 1 nagy tejföl
  • 1 csokor petrezselyem (ami helyettesíthető bármilyen zöldfűszerrel)
  • só, bors

Elkészítés :

Egyenletesen falatnyi kockákra aprítjuk fel a sajtokat. Megmossuk az almát, és azt is hasonló vagy pont ugyanolyan méretre kockázzuk fel. Kivételt képez a lilahagyma, amit minél kisebb, egészen apró kockákra aprítsunk, mert annak inkább csak az ízesítő jellegét akarjuk megtartani. Ami ennek a salátának a különlegessége, hogy a főtt tojás fehérjéjét is hozzáadjuk a saláta alapanyagokhoz, szintén felkockázva, plusz a főtt tojás sárgáját pedig kikeverjük a tejföllel, amibe minden ízesítő anyag, tehát só, bors és a petrezselyem, vagy egyéb zöldfűszer is belekerül.  Amikor minden összetevőt egy nagy tálban felhalmoztunk már, akkor az öntettel öntsük nyakon, és óvatosan forgassuk össze. 1 napi érés után még sokkal finomabb, ha esetleg marad addig belőle… Jó étvágyat!

Remélem, megjött a kedvetek nektek is hozzá, hogy kipróbáljátok ezt a finomságot. Könnyed nyári vacsorákhoz ajánlom sok szeretettel!

Puszi: Réka