Hideg uborkaleves

Szerző: Anyakanyar

Címke: , , , , , , ,




kekzoldgabirekaNos hát idén is megérkezett, amit egyébként mindig nagyon várunk. Itt van és napokig még velünk is marad az a kánikula, hogy igazából nem akarunk mást, csak folyadékot, de sokat. Ételnek is. Ilyenkor érdemes valami olyan zöldséget választani, amely önmagában is üdítő, hűsítő hatású. Az uborka pont ilyen. Magas víztartalma miatt rendkívül jótékony hatással van a szervezetre, segít kihajtani a szervezetből a méreganyagokat. B- és C-vitaminnal viszont megajándékoz bennünket, de magas a szilícum, kálium és magnéziumtartalma is. Fogyókúrák elmaradhatatlan kísérője, segít megelőzni a rákos sejtek kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet, és amit kevesen tudnak róla, szabályozza a vérnyomást. Az alábbi leves pedig egy villámgyorsan elkészíthető, igazi könnyű nyári fogás.

Hozzávalók:uborkaszeletek

  • ½ l joghurt
  • 1 közepes uborka
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 10 dkg darált dió
  • friss kapor

Az uborkát meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáteszünk ízlés szerint egy-két gerezd apróra vágott fokhagymát, két-három kanál olívaolajat. Sóval ízesítjük, majd az egészet egy fél liternyi natúr joghurthoz keverünk. 10 dkg apróra vágott darált diót is hozzákeverünk, majd egy-két evőkanálnyi, apróra vágott friss kaporral fűszerezzük az egészet. Alaposan lehűtjük, majd csészékben tálaljuk. Pirítóssal is fogyasztható, de anélkül is kellemes nyári étel.

hideg uborkaleves

Kalóriaszegény és ízletes hűsítő étel, próbáljátok ki! Jó étvágyat!

Puszi: Gabi és Réka