">

5 egyszerű kislányfrizura

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
reka_konyoklosMindig is azt szerettem volna, ha dús hosszú hajam van, de nem lett. Aztán feladtam és inkább arra kezdtem vágyni, hogy legyen egy kislányom, aki igazi hajasbaba. És lett. Már újszülöttként a csodájára jártak, mert nagyon vicces szőrös fejű baba volt. Legalábbis én így neveztem. Párhetesen már csatot tettem a hajába, pár hónaposan pedig már be lehetett gumizni egy mini copfot. Kb. 4 éves volt, amikor először vágattuk le a haját, akkor már nagyon hosszú volt. Nem is igazán szép. Most pár hete megint fodrásznál jártunk, hogy szép és ápolt legyen a hajkoronája. Mázli, hogy a kezdeti nehézségek után, elég jól kialakultak a hajápolási szokásaink. Hajmosás, kifésülés, frizurakészítés. Természetesen nincs mindig idő menő frizurára, ahogy Rebus óhajtja olykor, de az évek alatt rutinná vált egy-két látványos kreáció percek alatt történő elkészítése. Ebből állítottam össze nektek egy csokorra valót.

Az első frizurához oldalra fésültem Rebeka haját. Összegumiztam, majd nagyon lazára befontam. Az alját megint összegumiztam és óvatos mozdulattal még lazábbra szedtem a fonást. Ezek után a felső gumi köré tekertem és három hullámcsattal rögzítettem. Öt percnél nem hosszabb a művelet. Minden alkalommal máshogy néz ki, hiszen mindig máshogyan csavarodik a haj, ettől szeretem nagyon. Ha valami alkalomra készülünk, akkor egy kis virággal feldobva tuti kontyot kapunk.

frizura1

Masni. A kedvencem Három perces mutatvány, és a csajok imádják. Sima lófarok. Majd az utolsó hajgumin történő áthúzásnál, csak félig visszük végbe a műveletet. Így közében marad a gumi, mint a masni csomója. A két hurkot kiigazítjuk és csattal rögzítjük, hogy ne csúszkáljon. Annyi a trükk, hogy szép simára kell fésülni a hajat, hogy ne legyen sehol puklis. Frissen mosott hajból lehet, hogy nehezebb elkészíteni.

frizura2

A harmadik variációt bátrabbaknak ajánlom. Bár igazából nem nagy ördöngösség. Csak bátornak kell lenni! Ferdén kezdem el a parketta vagy farkas fonást, kinek, hogy tetszik jobban. Egészen a homloktól. Ahogy a tincseket felszedem, úgy kanyarodom szinte hullámvonalban. Mire a nyakhoz érek, közép felé irányítom a tincseket és úgy fejezem be, mint egy szimpla fonást. A lelógó fonatot hagyhatom úgy, ahogy van, de talán szebb, ha a képen látható módon feltekerem és két-három hullámcsattal megtűzöm. Virággal, gyönggyel, szalaggal még tovább lehet variálni az elkészült hajat.

frizura3

Romantikus retro haj, ezt is imádom. Ráadásul a két perces kategóriába tartozik. Két vékonyka tincs, szorosan megsodorgatva és feltűzve. Azért fontos, hogy szorosan pödörjük, mert a csatolásnál biztosan lazul egy kicsit, így talán tartósabb. Ha ilyen frizurát készítünk, tutira nem lóg a gyerek szemébe a haja!

frizura4

Végül Apa kedvence, Leia hercegnő után szabadon. Két copfot készítünk, de a nyakhoz közel, nem a fejtetőn. Úgyis lehet, de úgy szarvacskát kapunk. A copfokat megsodorjuk és feltekerjük a hajgumi köré. Kicsit lelapítjuk és így tűzzük meg. Nem baj, ha egy kicsit meglazul. Én jobban szeretem a kócosan rendezett frizurákat.

frizura5

Remélem adtam pár jó ötletet! Most rajtatok a sor! Ti miket szoktatok kreálni?

Puszi: Réka