">

5+1 játéktipp Húsvétra

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
Igen, igen, tudjuk, a Húsvét (sem) az ajándékozásról szól. Sok helyen semmit sem, legfeljebb édességet, csokitojást, máshol apró kincseket hoz. Megint máshol ilyenkor van apropó és alkalom egy-egy nagyobb szabadtéri játék ajándékozására: roller, bicikli, görkorcsolya, trambulin, ezek mind húsvéti slágercikkek. Akik viszont a kettő között keresik a megoldást, tehát 1-1 ötletes, klassz játékot ajándékoznának, azoknak segítünk most talán egy picit, mert átböngésztük a Játéktenger webáruház kínálatát, és választottunk néhány húsvéti meglepinek valót. Szubjektív ajánlónk következik. 

Bár ugye az állandó kérdés, hogy a nyúl, a tojás, meg egyéb szimbólumok hogy jönnek össze, azért nem kérdés, hogy ezek körül forgolódunk mi is. 

Melissa&Doug kreatív pufi matrica készlet, háziállatokkal

Ismeritek a pufi matricás albumokat? Még nem? Az a csodás bennük, hogy nem úgy ragadnak oda, mint a rendes matricák, hanem tetszés, fantázia és kreativitás szerint használhatóak fel újra. A 10 oldalas füzethez 115 matrica jár, és a virgonc kis állatok között természetesen  nyuszit is találunk. A kalandokat pedig már 4 éves kortól formálhatják apró kezecskéikkel a lurkók. 

Lotti Karotti társasjáték

Ez egy igazán cuki társasjáték, amelyben az éhes nyuszik szeretnének eljutni a lédús sárgarépához, de útjuk során nem várt meglepetésben lehet részük, megnyílhat alattuk a föld és visszapottyanhatnak üregükbe. Az első játékos, aki a bábujával elér a célhoz, megtekerheti a répát, hogy ellenfelei visszaessenek a föld alá.  A társasjáték tartalma: 1 db domb elforgatható répával, 16 db nyúlfigura, 24 db kártya. A játék 5-10 éves korosztálynak ajánlott, 2-4 játékos részére. 

Amav Nagymester Bűvészkészlet

A bűvésznek is van nyuszija ugyebár, és ebben a játékban is van 4 darab szivacs nyuszi. Meg még elég sok minden: varázspálca, kártyapakli, kötél, 3 db gyöngy, 3 db gyűszű, 2 db karika, gumiszalag, 2 db dobókocka, mágikus kocka, varázsserleg és leírás a trükkökhöz. Egészen pontosan 75 könnyen megtanulható trükk van benne, szóval az ifjú bűvésztanoncok akár minden nap tarthatnak majd rögtönzött előadást!

Csibefarm – kooperatív társasjáték

Nálatok is elő szoktak fordulni óriási viták, veszekedések társasozás közben? Nos, ezek kivédésére szuper megoldás a kooperatív társasjáték, amelyben mindenki egy célért küzd, nincs versengés, csak közös élmény és csapatépítés. Ezt a játékot már óvodások is játszhatják, a mókás feladat az, hogy a tyúkanyónak kell segíteni visszaterelni a csibéket az ólba.  Forgass és lépj, számold meg, hány mezőt haladsz előre és gyűjts össze azzal megegyező számú kiscsibét. Játsszátok felváltva, de együttműködve, majd ha visszatereltétek az összes kiscsibét, nyerjétek meg mindannyian a játékot! Imádni fogják a kicsik!

Hatchimals Colleggtibles tojástartó, 12 db-os szett

tavalyi év egyik nagy játéksztárja volt a Hatchimals, a tojásból lassan kitörő, nevelésre vágyó madárka. Nos, a tavasz meghozott sok-sok Hatchimals-játékot, memóriát, kirakóst, társasjátékot, nekünk mégis a lila tojástartón akadt meg a szemünk, amelyben egy tucatnyi tojás lapul, és mindegyikben más-más madárka. Ez jópofa lehet akkor is, ha több gyereknek kerestek ajándékot, mi például már látjuk is lelki szemeink előtt, ahogy tojáskeresőt lehet játszani ezekkel az apróságokkal… 

Step2 cukrászda

És a hab a tortán, azaz a rögtönzött húsvéti játékajánlónk végén egy olyan szett, amelyet minden kislány (és kisfiú) is imádni fog, aki szereti a konyhai sürgést-forgást, lelkesen süt-főz és igazából már a Konyhafőnök Juniorra készül. Ez esetben éppen cukrásznak, hiszen a muffinkészítést lehet eljátszani szét- és összerakható muffinokkal, hajlítható és cserélhető végű cukrászzacskóval, és a végén a forgó tálra mindezt szépen el is lehet helyezni. Biztos siker lehet ez a játék is a húsvéti meglepik sorában.

Természetesen még számtalan remek játékot tudtok kihalászni a játékok tengerén, úgyhogy irány a webshop: www.jatektenger.hu

Kellemes készülődést, szép Húsvétvárást!