">

A legjobb fogások a játékok tengerén

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Immár ötödik alkalommal került sor az elmúlt hetekben az Ország Játéka voksolásra, amely egy független, rangos, országos szakmai díj. Idén már közel 100 játékkal neveztek a hazai játékforgalmazók és gyártók, a családi játszónapon pedig a közönség is tesztelhette az újdonságokat. Szakmai és közönségszavazás is volt, 10 kategóriában adták a díjakat.

Igazán elégedett lehet a végeredménnyel a Játéktenger webáruház üzemeltetője, a Kensho Kft. is, hiszen 4 játékuk is díjazott lett, ráadásul az egyik duplázott, mert a gyerekek és tinik által nagyon kedvelt Kicsomi videócsatorna különdíját is ők hozták el. Ha valaki már gyűjti karácsonyra az ajándékötleteket, most érdemes figyelni!

Családi társasjáték kategóriában a Thinkfun játék, a Zingo, a Bingo játék nyert, amely egy gyors, szórakoztató párosító játék. Nagyszerű időtöltés lehet azoknak a gyerekeknek is, akik még nem tudnak olvasni, és azoknak is, akik már tudnak, mert a játékhoz a képek és a leírt szavak egyaránt használhatóak. A játék célja, hogy a játékosok megpróbálják elsőként befedni Zingo táblájukat az odaillő lapocskákkal. Több verzióban is lehet játszani a Zingót, így sokáig nem lesz unalmas. Az alapverzión kívül is kaphatóak további készletek, az óra, vagy a számolás gyakorlására, de van angol nyelvű és úti változat is.

A kicsiknek szóló társasjátékok között a Grabolo különkiadása nyert, a Bogyó és Babócás változat a tavalyi BrainBox siker után most is tarolt. A praktikusan bárhová magunkkal vihető kis kerek fémdobozban rejlő lapokkal szín- és mesehős kombinációkat kell kiraknunk. A játék remekül fejleszti a koncentrálókészséget és a reflexeket. A csigafiú és a katicalány kombója pedig minden apróságot rávesz a játékra.

A gyermeki figyelmet, kreativitást és fantáziát fejleszti a Melissa & Doug amerikai játékmárka minden egyes eleme. A remek kínálatból, amely a Játéktenger webáruházban átböngészhető, most a „Kapcsold össze és tekerd” – fantázianevű játék nyert. A játék rendkívül egyszerű, a 10 sablon valamelyikét a fakeretbe kell tenni, és tegyük rá a megfelelő színkóddal ellátott fogaskerekeket. A játék egy pillanat alatt egy igazi, csodás, kézi hajtású géppé változik. A fakeret nélkül pedig a sima fehér mágneses táblán lehet gépeket építeni. A játék segíti a számolási és a problémamegoldó készségeknek a fejlesztését, nem csoda tehát, hogy Készségfejlesztő kategóriában lett díjazott ez a szuper játék!

A duplázó játék pedig, amely egyszerre lett közönségdíjas és nyerte el a Kicsomi különdíját is, a Canal Toys Slime Factory játék, amely a világ egyik legnagyobb jelenlegi őrületét, a slime-ot segít elkészíteni felturbózott, különleges változatokban is. A biztonságos alapú, természetes anyagokból készült slime-okat csillogós, flitteres kivitelben, figurákkal gazdagítva, ajándék poharakban, címkékkel együtt lehet elkészíteni. Minden slime-rajongó kislány álma egy ilyen gyár, amely amúgy fiús változatban is beszerezhető.

Az Ország Játéka díjas játékok mellett még számtalan szuper újdonság várja a látogatókat.

www.jatektenger.hu