">

80 nap alatt a Föld körül
gabi_feketeNos, mielőtt mindenki elkezdene sebtében irigyelni, hogy én csak úgy fogom magam és utazgatok egy kicsit a nagyvilágban, szeretnélek megnyugtatni titeket, hogy erről persze szó sincs. Hiszen egyrészt színházi évad közben még egy-két napra se nagyon mehetek el, másrészt a gyerekeim iskolába illetve óvodába járnak, és naná, hogy nélkülük se bírnám ki annál az egy-két napnál többet. Hogy mégis módomban áll most egy kicsit kalandozni, legalábbis gasztronómiailag, az a NetPincérnek köszönhető, akik egy nagyon frappáns akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy otthon sokkal könnyebb új ízeket kipróbálni anélkül, hogy beszereznénk mondjuk egy komplett ázsiai fűszerkészletet, és hát lássuk be, dolgozó anyaként néha az a kényeztetés is kijár, hogy dobozban, forrón, illatozva érkezik meg az ételfutárral az étel.

A szerencsés ételrendelők egyébként akár egy new yorki utat is nyerhetnek, minket azonban Csobot Adéllal, Bereczki Zoltánnal, Csonka Andrással és Puskás Petivel együtt csupán arra kértek fel, hogy mi is teszteljük végig a 10 hetet, kóstoljuk meg azokat az ízeket is, amelyeket egyébként rendszeresen nem fogyasztunk és számoljunk be erről a Facebookon. Túl az akció felén, én most már elmondhatom, hogy nagyon élvezem a dolgot, és örömmel kóstolok végig mindent.

Pedig tudjátok rólam, hogy az év nagy részében szigorú diétát tartok, szétválasztom a fehérjét a szénhidráttól. Itt az Anyakanyaron is többször osztottam meg ilyen receptet, de közben azt sem titkolom, hogy a legjobban azért a házikosztot kedvelem, és bár én is tudok főzni és állítólag nem is rosszul, de a férjem édesanyja ezen a téren is utolérhetetlen. Így nálunk az igazán klasszikus ételeket többnyire ő készíti el. Ezért ritkán szoktunk házhoz ételt rendelni, legfeljebb pizzát, így a gyerekeim az első NetPincér-futár érkezésekor csodálkoztak is, hogy nem olyan a doboz, és nem a megszokott finomság lapul benne.

mexikoi

Kalandjaim a mexikói konyhával kezdődtek, amelyet először a színházban, Koltai Róbert kollégámmal teszteltünk, és bár nagyon finom volt, nekem nem volt elég csípős a választott fogás, ugyanis – lehet, ezt még nem tudjátok – de nagyon szeretem a csípős ételeket. Amelyek egyébként zsírégető hatással is bírnak, tehát mindenkinek ajánlom! Az indiai ízeket szintén nagyon szeretem, ezeket otthon teszteltük a családdal, volt közötte csípős és gyerekbarát fogás is, a különböző curryk nagyon ízlettek mindenkinek, Anna különösen az indiai lepénykenyérért, a naan-ért volt oda. Hamburgerezni a színházban hívtam meg kis partneremet, aki egyébként a most futó Válótársak sorozatban a nagyobbik fiamat játssza, és akivel egész nyáron együtt forgattunk. Ákosnak is nagyon ízlett a hamburger, bevallom, azt most se szerettem meg jobban, de azért érdekes volt együtt falatozni egy délelőtti próba végén.

gabi sushi

Készül az új gyerekalbumom,  amely a Bergengóciából jöttünk címet viseli majd. Így a zenésztársaimmal is kalandoztunk egyet, méghozzá a sushi világába. Amikor stúdiózunk, akkor mindig annyira feszített tempót diktálunk, hogy direkt jó volt, hogy csak ezek a gyorsan elnassolható japán falatok érkeztek, amit persze nagy nevetések közepette fogyasztottunk el Pálffy Zsolttal és Pethő Illéssel. Az mondjuk köztudott, hogy az olasz pasta fogyasztásától mindenkinek jókedve lesz, így mikor végre a férjemmel volt alkalmunk egy közös ebédre, és tésztát rendeltünk, akkorákat nevettünk, mintha éppen egy önfeledt olaszországi nyaralás közepén lennénk.

pizzazas

Az eddigi legnagyobb kedvenc persze akkor is a pizza volt. Pizzázni pedig barátokkal a legjobb, Anna lányom és kis barátnője is izgatottan bontogatták a pizzás dobozokat, amelyek egy igazán autentikus helyről érkeztek, a Trattoria La Coppolából. Sokan kérdezték tőlem, hogy vajon miként döntöm el, hogy a NetPincér gazdag kínálatában melyik éttermet szemelem ki éppen. Nos, hát a mostani akció során mindig vannak ajánlások is, ezekkel is jó élni, illetve érdemes végigböngészni más fogyasztók értékelését is, mert bár nem lehet mindig mindenki azonos véleményen, azért ha egy étterem túlnyomórészt pozitív kritikákat kap, feltehetőleg nem nyúlunk mellé.

Még hátra van néhány hét, most paleozni fogunk, azaz salátát rendelünk, jövő héten grillezett húst, aztán jönnek a magyaros fogások, rántott hús vagy egyéb bundázott ételek és karácsony hetében még az étteremből szállított halászlé csodájával is tudunk élni. El is döntöttem, hogy bár mindig sütünk-főzünk karácsonykor, de most ezt a macerás fogást tényleg rendelni fogjuk, sőt az is lehet, hogy még a karácsonyi vacsorából mást is, és a főzésen megspórolt időt közös játékkal, filmnézéssel tölti inkább a család. Ezt tanácsolom nektek is: néha engedjétek meg magatoknak a házhoz szállított étel luxusát, ettől nem lesztek hanyagabb háziasszonyok, és a család pedig élvezni fogja a NetPincértől érkező új ízeket is!

Szép ünnepvárást!

Puszi: Gabi