">

Mi az a TRX?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Azt hiszem, ti már tudjátok rólam, hogy a mozgás mindig nagyon fontos része volt az életemnek. Hat év balett és tizenkét év néptánc után ez törvényszerű is. Az állapotosságom alatt is mindig mozogtam, erről már írtunk nektek az edzőmmel, Murinkó Orsival, akivel kedvenc edzőtermemben, a Holmes Place-ben szoktam edzeni. Nekem az a tapasztalatom, hogy időről időre nem árt, ha egy picit változtatunk a megszokott mozgásformán. Az izmaink megszokják az adott típusú terhelést. Ha mindig ugyanott mozgatjuk meg magunkat, már nem olyan hatásos valahogy az egész. Én ezért is szoktam variálni. Van, hogy csoportos órára megyek, van, hogy egyedül kardiózom, ami jó is, mert olyankor például tudok szöveget tanulni, és van, hogy újabb mozgásformát próbálok ki. Nem olyan régen például a Power Plate-tel ismerkedtem meg, és most már azon a gépen is visszatérő vendég vagyok.

Azt hiszem, hogy éppen emiatt a folyamatos mozgásigény miatt is nekem nagyon fontos, hogy az utazásaim során is tudjak valami olyan mozgást kitalálni magamnak, amit akkor is tudok végezni, ha éppen ott, ahol nyaralunk, telelünk, víkendezünk, nincs konditerem. Volt idő, amikor megismerkedtem a fegyenc edzéssel, ami saját súlyunkkal végzett gyakorlatokat takar, aztán volt, hogy lábra szerelhető kétkilós súlyokkal utaztam, a lényeg, hogy mindig kitaláltam valamit, csak hogy ne tunyuljak el. A TRX-nek azért örültem meg, mert ez egy olyan eszköz, amit könnyen vihetek magammal bárhova. Csak egy felfüggesztést kell találni a szobában és már csinálhatom is a gyakorlatot.

Adunk nektek néhány tippet, hogyan kezdjétek el használni. Azért az elején jobb ám, ha ti is edzővel együtt tanultok meg néhány gyakorlatsort. Úgyhogy a videó nem arra szolgál, hogy ebből lessétek el, miből is áll egy TRX edzés. Kedvcsinálónak szánom. Remélem, hogy megszeretitek, vagy legalábbis kedvet kaptok a kipróbáláshoz ti is!

Puszi: Gabi