">

Kreatív húsvéti menü

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,




Itt a Húsvét, és lehet, hogy már unjátok az ilyenkor szokásos ünnepi ételeket. Ha most szívesen kipróbálnátok valami mást, jól jöhetnek ezek a tippek, amelyeket a Bonami.hu ajánlott figyelmünkbe.

Töltött tojás

HOZZÁVALÓK: 
• 6 tojás 
• egy csokor metélőhagyma 
• 4-5 szál petrezselyem 
• 5 kis uborka 
• 20 g majonéz 
• fél teáskanál paprika 
• paprika 
• só

Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, a közepüket kivájjuk. Aprítsuk fel a petrezselymet és a metélőhagymát, adjuk hozzá a majonézt, a tojássárgáját és a fűszereket. Mindent összetörünk. Tegyük a tölteléket a tojásfehérje belsejébe, és díszítsük őrölt pirospaprikával.

Citrusos babka

HOZZÁVALÓK:
• 260 g búzaliszt 
• 100 g vaj 
• 20 g narancshéj 
• 150 g cukor 
• 320 g sárgarépa 
• 4 tojás 
• 40 g narancslé 
• 1 teáskanál szódabikarbóna 
• 1 teáskanál fahéj 
• 1/4 teáskanál kardamom 
• 1 és 1/2 teáskanál sütőpor 

Máz: 
• 100 g krémsajt 
• 30 g vaj 
• 40 g porcukor

Elkészítése:

Babka: 
A narancshéját lereszeljük. Adjuk hozzá az olvasztott vajhoz. Keverjük össze a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, öntsük hozzá az olvasztott vajat és a narancshéjat, adjuk hozzá a lisztet,
a szódabikarbónát, a fahéjat, a kardamomot és a sütőport. Jól összekeverjük. 180 fokon 60 percig sütjük. 

Máz:
Keverjük össze az összes hozzávalót, és keverés közben melegítsük fel. Öntsük a tortára. 

Savanyú leves házi kenyérben 

HOZZÁVALÓK: 
• 1 hagyma 
• 2 gerezd fokhagyma 
• 25 g vaj 
• 120 g fehér kolbász 
• 100 g füstölt szalonna 
• 800 g víz 
• 300 g burgonya 
• 1 teáskanál házi húsleves paszta 
• 2 babérlevél 
• 2 szem szegfűbors 
• 350 g kovászos tészta 
• 50 g 18%-os tejszín 
• 1/2 teáskanál só 
• egy csipetnyi bors 
• egy csipetnyi Provence-i fűszer 
• 2 teáskanál majoranna 
• 2 szárított gomba

Elkészítése:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát és
a fehér kolbászt. Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a burgonyát és az összes fűszert. Forraljuk 15 percig, majd adjuk hozzá a kovászos tésztát. Főzzük a szárított gombát 10 percig. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük még néhány percig.

Kenyérrecept a savanyú leveshez

HOZZÁVALÓK: 
• 25 g élesztő 
• 200 g víz 
• 1 teáskanál cukor 
• kanál olaj 
• 350 g író 
• 450 g búzaliszt 
• 1 teáskanál só 

Elkészítése:
Gyúrjuk össze az élesztős tésztát az összes hozzávalóból. Hagyjuk kelni körülbelül 45-60 percig. Fordítsuk ki a tésztát egy lisztezett munkafelületre. Osszuk 4 részre, minden részből szaggassunk le egy-egy golyót, a maradékból pedig formáljunk nagy golyókat. Tegyük félre 15 percre kelni. A kis golyókat rögzítsük a nagyobb golyókhoz, hogy azok egy fogantyút alkossanak. Süssük 200 fokon 30 percig.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és inspirációért látogass el a Bonami.hu oldalára!