Fel

Aki nem szeret a konyhában lenni, az most gyorsan lapozzon tovább. Aki szeret a konyhában lenni, de zavarja, ha a gyerekek is ott vannak körülötte,...

Itt a Húsvét, és lehet, hogy már unjátok az ilyenkor szokásos ünnepi ételeket. Ha most szívesen kipróbálnátok valami mást, jól jöhetnek...

Közeleg az év vége, a finom falatok és a karácsonyi sütemények időszaka. Ezt mindig nagyon várjuk, de sajnos egyre többen vannak, akik nem élvezhetik...

A december az advent, a várakozás hava. Jó lenne, ha egyre többen fogadnánk meg azokat a jótanácsokat is, hogy ne a stresszről, az ajándékok...

Ha jön a Húsvét, a legtöbbször automatikusan a répatorta gondolata merül fel mindenkiben. Persze senkit sem beszélnénk le róla, mi is minden...

Sokan vagyunk úgy vele, hogy tudjuk-tudjuk, életmódot kellene váltani, de most még itt a karácsony, a szilveszter, azt még megvárjuk, majd utána…...

Nemrég ajánlottunk nektek egy gyönyörű könyvet, amely a Magok a konyhában sorozat első kötete, a hüvelyesekről szól, azok élettani hatásairól,...

Veletek is gyakran előfordul, hogy túlvásároljátok magatokat gyümölcsből vagy zöldségből? És a család éppen mégsem eszik meg annyit, mert...

Bár az időjárás az utóbbi 1-2 napban rendkívül kegyes volt hozzánk, hiszen gyakorlatilag belekóstolhattunk a várva várt tavaszba, a következő...

Jön a karácsony, közeleg a nagy sütés-főzések ideje. A sütéseké is, igen. Ilyenkor nem maradhatnak el a klasszikusok: természetesen kell, hogy...

November 14-én ünnepelték a Föld számos országában a Diabétesz Világnapját. Ez a nap 350 millió embert kapcsol össze, egészségügyi szakembereket,...

Vannak évszakok, amelyek igenis megkövetelik a magukét. Már legalábbis édességfronton. Vagy hát úgy is. Nyár elején igenis muszáj epreset meg...

A ricottát, mint oly sok minden finomságot a gasztronómiában, Olaszországnak köszönhetjük. Az elnevezés szó szerinti fordítása: „még egyszer...

Nem sütjük el a répatortás viccet, valószínűleg ezen a héten éppen elegen megteszik. De megsütjük a répatortát, mert nagyon-nagyon jó, és...

Csokoládét majszolni jó. Mégis előfordul, hogy jeles ünnepekkor kapott (neadjisten saját magunk által vásárolt) bonbonok parlagon hevernek, nem...

Benne vagyunk a bűvös 30 napban. Mostantól egyre gyakrabban mondogatjuk, netán dúdolgatjuk, hogy hányat kell aludni még. Karácsonyig. És lassan,...

Tudtátok, hogy a kesudió tulajdonképpen egy furcsa, alma formájú termés alján található kocsány? A kesudiófák az Amazonas vidékén, Brazíliában...

Mármint saját készítésű kakaós csiga. Mert nincs is jobb annál, mintha az ember otthonának szomszédságában van egy pékség, amely reggelente...