">

Anyakanyarodó bloggerina

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
gabi_csipkeruhaAmikor Rékával belevágtunk az Anyakanyar írásába, igyekeztünk megnézni, hogy ki mindenki található meg rajtunk kívül napi rendszerességgel ilyen-olyan témával a neten. A kínálat széles, de nem tagadjuk, hogy nekünk is van néhány kedvencünk, akinek az oldalára szívesen kattintunk, szívesen olvassuk véleményét, írásait. Ha lakberendezés, akkor az Otthon, Édest választjuk, ha gasztroblog, akkor persze bajban vagyunk, mert mi ugyanúgy szeretjük a Dolce Vitát, mint a Két cica konyháját, vagy Limara pékségét. Ha szeretnénk egy kis design témában elmélyülni, akkor a Manzárd Cafés fiúkat preferáljuk, ha pedig meg akarjuk tudni, mi történik a városban, akkor a Városban blog az alfánk és az omegánk. Ha szépség vagy divat témában kéne megjelölni valakit, aki szívünknek kedves, akkor bizonyára a Nesze!szer blog lenne az első számú befutó. Így óriási volt az örömünk, amikor megtudtuk, hogy az oldal mögött álló bloggerina, azaz Szabó Patrícia babát vár. Tudtuk, hogy ő van elég őszinte ahhoz, hogy megossza veletek, mi az a tíz dolog, amire még ő sem számított állapotosságával kapcsolatban. Terhességi tévhitek és furcsaságok. Ezt a címet adhatnánk ennek a gyűjteménynek. (Patrícia fotóját Oleg Borisuk készítette)

10+1 tévhit a terhességrőlszabo patricia_

  1. Amint megjelenik a bizonyos csík a terhességi teszten, földöntúli nyugalom szállja meg az embert és rózsaszínben lát mindent.

Oké, lehet, hogy romantikus lányregények ezt írják, de tapasztalatom szerint ekkor kapcsol be az emberben a para-masina ezerrel és kezdesz el teljesen nagy ökörségeken aggódni, mint például mivel kenjed a hasadat a terhességi csíkok és mi van azzal az átbulizott éjszakával, amikor még nem tudtad… Az első két hét után elmúlik azért szerencsére, viszont postafordultával jön helyette másik.

  1. A környezeted, barátaid kitörő örömmel fogadják, amikor elmondod: babát vársz

Ez urbánus legenda, nem más. Nekem ugyanis van olyan barátnőm, aki a terhességem óta nem áll velem szóba, és olyan is akadt, aki leírta: az egyik szemem sír, a másik nevet. Sőt, volt aki azzal „viccelődött”: jaj, hát ilyet nem mondok, mert mindjárt elvetélsz…Minden ember más, lássuk be. Van, aki nem tudja palástolni irigységét, küldjünk neki sok szeretetet képzeletben, nem tehetünk mást. De jobb is ez így. Megható viszont, hogy hányan pityeredtek el örömükben, amikor megtudták a hírt. Figyeljünk rájuk, a többieknek ideje volt már lemorzsolódniuk, mutassuk meg nekik a Való világban az Utca feliratot.

  1. Nem kívánod majd az alkoholt.

Hát, ez sem teljesen biztos, sőt… Az augusztus végi nagy melegben bizony, én, ahogy pestiesen mondják: „rákívántam” a gyümölcsös sörre. És most is havonta egyszer elkortyolok legalább egy dl bort…és utána sem megyek el ördögűzésre!

  1. A polgártársak előzékenyen átadják az ülőhelyeket

Ha és ha. Tudnám erre ezt mondani. Az elején csak és kizárólag huszonesztendős leányok voltak előzékenyek, majd már nagyobb pocakos koromban az idősebb hölgyek is. A korábban a teremtés koronáinak tartott férfiak közül egy legény sem vélelmezte, esetleg nehézkes lehet számomra az a fura dudor ott elől. Javasolnám, hogy időnként utaljunk ki nekik egy-egy hasat néhány órányi hordásra. Köszönöm!

  1. Szeretsz majd kismamákkal beszélgetni

Ez egy olyan kijelentés, amitől teljesen elhatárolódik az ember egy idő után. Már és amennyiben bármi más történt már az életében, életedben, mint a várandósság. Egy idő után én agylobot kaptam egy fórumban azoktól, akikkel semmi másról nem lehetett csevegni már a hatodik héten, csak a szülésfelkészítőről, a tágulásról és arról, most akkor óvszerrel szabad-e csak szexuális életet élni a várandósság alatt. Sok hasznos infót beszerezhetsz a többi kisanyukától, de bánj velük óvatosan, mert érzékenyek még lelkiismeretfurdalás nevű betegséget is beszerezhetnek, hogy ők még nem készítetek nemez angyalkát leendő gyermeküknek a kiságya fölé.

  1. Megérzed, hogy leánykát vagy fiút vársz

Kac, kac és kukac. Avagy kukac se. Van, aki érzi, de nem mindenki. Nekem például úgy tíz esztendeje egyfolytában, minden jós, látó és látatlan, ha rám tekintett, azt jövendölte: fiad lesz. Így is éltem a mindennapjaimat. Aztán, egyszer csak azt észleltem: sóvárogva néztem a kis tütüket, rózsaszín hajcsatokat és hello kitty-s habfürdőket. Aztán a genetikusnő a telefonban ezt mondta: ez itt kérem egy Boris!

  1. Fizeted rendesen a tb-t, tehát nincs is orvosi kiadásod a kötelező vizsgálatok során

Szórakoztató dolog ez, nem más. Már a vizsgálatok egész sora és világa. Még a kötelező cukorterheléses vizsgálatra is magadnak kell megvásárolnod a glükózt, amelyet majd a vérvételnél elfogyasztasz. Ja, és ha jót akarsz magadnak, ebben az időben a kis boríték lesz az ascendensed. Egy alkalommal Édesanyám, aki okos asszony, adott egy pici jattot az ultrahangos dokinak. Tényleg picit. Hát én még ilyen egész délelőttös filmet a gyerekemről sose láttam. Még a lábszárcsontjának ívét is percekig mutogatta a doktor. Nagyjátékfilm volt a javából!

  1. Fülig ér a szád minden egyes mozgásnál, ha ficánkol a lurkó!baby on board

Aha és persze. Kivétel, amikor egy tárgyaláson vagy és azt hiszed, mindjárt kikönyököl a gyereked a hasadból az asztalra, vagy amikor aludnál, csak ő épp diszkózni gondolt egyet, vagy beiratkozott egy intenzív úszótáborba.

  1. Az első hányingerből, hányás felbukkanásából tudod: babát vársz!

Oké, az van, hogy nekem sehány ingerem sem volt. Se egy hányás, se egy ingerencia, semmi. Éreztem én, hogy biztos illik és kötelező lenne, de nekünk nincs ilyen képességünk családilag. Se Anyu, se a Tesóm nem hányt egy darabot sem a kilenc hónapok alatt…

  1. Az orvosok mind téged segítenek és érted vannak

Nekem volt olyan doki, aki leordította a hajamat helyből és közölte, minek csináltattam meg egy bizonyos vizsgálatot, mert az kidobott pénz volt. Zárójelben megjegyezném, azt is egy doktor javallotta, meg úgy mindenki szokta, de sebaj. Ahogy hivatalosan is kismama leszel, ráadásul úgy, mint én, 35 felett – egy komplett para iparág épül az egészre. Huhogókkal találkozol mindenhol, akik csak fenyegető kórokról, betegségekről, szörnyű rendellenességekről regélnek. Így igazán stramm kis nőnek kell lenned, hogy főleg az elején megélhesd a boldog babavárást és ne attól rettegj, hogy magát a patás ördögöt hordod-e a szíved alatt.

+ 1

A terhesség olyan, mint egy betegség.

Nem és nem és nem. Amennyiben nem drámatagozatra jártál, nem kell szenvedned, nem kell állandóan nyöszörögnöd, mert nincs csodálatosabb dolog a világon, mint egy új kis lényre várakozni. Annyi erőt, boldogságot, ragyogást ad már pocakban is, hogy csak na. Ne hidd el azt, hogy ez egy szenvedés és olyan, mint a purgatórium. Élvezd, hogy már ketten vagytok és ne te próbáld magadra felhívni a világ figyelmét, hanem te figyelj születendő gyermekedre. Mert nincs nagyobb áldás annál, mint az, hogy egy parányi kis lélek téged, titeket választott!

Köszönjük szépen Patrícia őszinteségét! További szépséges babavárást  és igazán örömteli pillanatokat kívánunk neki!

Puszi: Gabi