">

Névjegyet a kismamáknak!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , ,
Anyává lenni csodálatos. A legszebb dolog a világon. De az egészen biztos, hogy megváltoztatja az életünket és már semmi sem lehet, nem lesz olyan, mint előtte volt. De nagyon gyakran előfordul, hogy egy nő sokszor csak addig van jegyezve, amíg tanárnő, asszisztens, menedzser, ápolónő, cukrász, stb. Amint gyereket szül, a társadalom sok tagja szemében szinte automatikusan elveszti személyiségét, és átkerül „anya” statusba. Ami egyébként valóban a legcsodálatosabb, leginkább irigylésre méltó életszakasz egy nő életében. Ezzel együtt azoknak a mai, emancipált, munkájukat szerető lányoknak, asszonyoknak, akik egyik hónapban még felelősségteljesen döntöttek a bevezetésre kerülő új termékről, a marketingköltségekről, a kirakat berendezéséről, egyszer csak nincs titulusa, napjainak nincs tétje, mert mindenki szemében ő a pelust cserélő, a büfiztető, a homokozóban ücsörgő „anyuka”. És ez egyébként gyakran nálunk, színésznőknél sincs másképp, kikerülni a korábbi rutinból, a hétköznapi munkából nem mindig könnyű.

Ennek gyakran köszönhetőek egyébként olyan önértékelési zavarok is, amikor is egy korábban sikeres nő nehezen éli meg, hogy nem keres pénzt, nem járul hozzá a háztartás költségeihez olyan mértékben, mint korábban, nincs önálló társasági élete, és a telefonszámát is csak úgy adhatja meg valakinek, mint Zsófi vagy Dani anyukája, hiszen a korábbi névjegykártyája már okafogyottá vált. Angliában ilyen esetekre találták ki, hogy legyen az anyukáknak úgynevezett „social card”, azaz társasági kártya, vagyis civil névjegy a kezük ügyében, amelyen nem szerepel más, mint a nevük és a telefonszámuk és emailcímük, de így a játszótéren megismerkedve is saját maguk személyében mutatkozhatnak be, és nem egy letépett pelenka, vagy papír zsebkendő sarkára kell felvésniük elérhetőségüket a másik anyuka számára. Erről, a nálunk még nem különösebben ismert apró praktikáról beszélgettünk Juhász Klaudia protokollszakértővel.

Vajszínű és fehér-ezüst – mi már tudjuk, milyen lesz a játszótéri névjegyünk. Nagyobb papírboltokban nagyon szép kis kész kártyákat lehet beszerezni, készítsetek magatoknak ti is ilyen anyuka-névjegyet, ha kedvet kaptatok hozzá!

Puszi: Réka és Gabi