">

Könyvkavalkád a legkisebbeknek

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Minden évszaknak megvan a maga gyönyörűsége. És ha ezt felfedezzük, akkor igazán nem lehet okunk panaszra, sőt, örülnünk kell, hogy ennyiféle élményben lehet részünk. A tél kétségkívül legnagyobb előnye az, ami persze a hátránya is, hogy korán sötétedik, hideg van, így gyakran kerül sor arra, hogy korábban otthon legyünk, bekuporodjunk egy fotel vagy egy kanapé sarkába, és egy pohár forró teával vagy habos kakaóval kényeztessük magunkat. És persze könyvekkel! Igazából tudunk ám érvet mondani, hogy melyik évszakban miért jó olvasni, hiszen tavasszal nincs jobb, mint egy parkban ejtőzni félórát, és esetleg előhúzni egy könyvet a táskából. A nyári strandolós olvasás valószínűleg sokaknak a legpihentetőbb élmény, ősszel lehet a könyv a megérdemelt jutalom a kirándulás után és hát télen… télen meg egyszerűen falni kell a betűket, nincs mese! Sokan mondják, hogy nem tudnak ágyban olvasni, mert akkor azonnal kiesik a könyv a kezükből, és elszundítanak, mások nem szeretnek olvasni, ha nem jut legalább 50 oldalra idő egy-egy alkalommal. De amit általában nem lehet megspórolni egy évszakban sem, és nem is lenne jó dolog, az a gyerekeknek való olvasás, hiszen minél korábban szeretettjük meg velük a verset, mesét, kalandos történeteket, annál biztosabb, hogy később is szeretnek majd olvasni a csemeték.

És ugye itt is vannak fázisok. Vannak azok a gyerekkönyvek, amelyeket még mi olvasunk fel esténként, dúdolva, ringatva, mesélve. Eljön az az időszak, amikor már a kicsik is örömmel belelapoznak abba a szép színes kötetbe, és még ha nem is tudnak olvasni, ráböknek a kiválasztott, felolvasandó részre. Aztán meg kikapják a kezünkből a könyvet, és azt vesszük észre, hogy igazából már szívesebben olvasnak maguk… Legyünk őszinték, minden időszaknak megvannak a szépségei, és legalább olyan jó, amíg szükség van ránk az olvasásnál, mint az, amikor már büszkén látjuk, hogy milyen klasszul és szívesen olvas a gyerekünk.

Ha betérünk egy könyvesboltba, igazából a bőség zavarában kapkodjuk a fejünket, hogy mit is olvassunk, mit is válasszunk. No, mi most körülnéztünk egy kicsit, és örömmel ajánlunk néhány igazán szuper kötetet a figyelmetekbe a Kolibri Kiadó kínálatából.

Könyvesboltban lenni jó. Lapozgatni csodálatos. Ha tehetitek, éljétek át ezt az élményt minél gyakrabban. De ha záróra után nézelődnétek, akkor is tudtok informálódni, sőt vásárolni is a Libri Kiadó oldalán. Kellemes böngészést és jó olvasást!

Puszi: Gabi és Réka