">

Szeretek olvasni!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
gabireka_lurexGyakran ajánlunk nektek könyveket, hiszen tudjátok rólunk, hogy nagyon szeretünk olvasni. Ezt a tulajdonságot örömmel adjuk tovább a gyerekeinknek is, hiszen nagyon fontos, hogy már egészen kicsit korban kialakuljon a vonzalom a könyvek iránt. Természetesen a gyerek először rajtunk keresztül ismerkedik meg a kedvenc olvasmányokkal, de ahhoz, hogy ráérezzen arra, hogy milyen izgalmas az, amikor tovább lehet gondolni egy történetet, valóban fontos, hogy milyen könyvek kerülnek a kezükbe. Arra gondoltunk, hogy mostantól rendszeresen ajánlunk nektek olvasnivalót, pontosabban olyat, amelyet a gyerekeknek javasolunk.

Szeretek olvasni! – nem is lehetne jobb címe annak a hiánypótló sorozatnak, amely a Tesloff-Babilon Kiadó gondozásában startolt nemrég. Kortárs francia szerzők frissen megjelent műveit válogatták össze, hogy a kisiskolás gyerekeket bevezessük az olvasás világába. A sorozat első kötetei a könyvekkel még ismerkedő 6-7 éves korosztálynak szólnak: meséket, az életből ellesett helyzeteket és kalandos történeteket egyaránt tartalmaznak. A sorozat kötetei segítik az olvasott történetek otthoni feldolgozását is: minden könyv végén olvasónaplót találunk, érdekes, izgalmas feladatokkal. A feladatok segítenek abban, hogy a gyerekek a szülőkkel közösen vagy akár egyedül is újra felidézzék a szereplőket és a fő cselekményszálat. Segít abban, hogy az olvasás után beszélni is tudjanak az élményeikről.

szzeretek olvasni

A Szeretek olvasni! sorozat köteteit jó kézbe fogni: igazi első könyvek. Olyanok, mintha úgynevezett felnőtt könyvek volnának, mégis éppen gyerekek kezébe valók. Segíthetnek az általunk is emlegetett, meghatározó “könyv-barátság” létrejöttében.

A szöveg mellett az illusztrációk is fontos szerepet játszanak: vezetik a szemet, és segítenek a történetek értelmezésében. Így a szép színes, szemet gyönyörködtető kis kötetek akár szülőkkel való együtt olvasásra is alkalmasak a kisebbek számára. Ezért is esett a választás éppen francia kiadványokra, mert a francia könyvkiadóknál nagyon sok színvonalas, friss illusztráció található, ez az egyik fő erősségük. A másik a kortárs, mai történetek és a humor – mindezek megtalálhatóak a sorozatban. Foglalkoznak az iskolai élettel, testvérszületéssel, és megismerkedhetünk az elfeledett negyedik kismalaccal is.

szeretek olvasni sorozat

A sorozat kapcsolódik a magyar gyerekkönyvkiadók közös szándékához, hogy minél több színvonalas szöveget tegyenek elérhetővé a magyar gyerekek számára. A Tesloff-Babilon Kiadó is szeretné a sorozatot bővíteni, valamint fontosnak tartják, hogy kortárs magyar szerzőket is bevonjuk a sorozatba. A folytatás 2015 első felére várható, új szerzőkkel, bővülő életkori kategóriákkal. Mi pedig addig is jövünk újabb könyvajánlatokkal. Olvasni jó!

Puszi: Réka és Gabi