">

Az anyukák eleganciája

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , ,
Az illatok tánca nem olyasmi, ami idővel megfakul, aminek a jelentősége a kor előre haladtával csökken. Sőt! Pont, hogy az illatok azok, amik stabilak, megingathatatlanok, miközben a jelentőségük megkérdőjelezhetetlen. Úgyhogy ha az édesanyai lét kicsit felforgatta a világot, ha a mindennapok tótágast állnak, az illatok horgonyként szolgálhatnak a feladatok vadul hullámzó tengerén.

Kihez milyen aroma passzol?

Az, hogy az eau de parfum kifinomultsága minden anyának jár, nem kérdéses. Az viszont annál nagyobb dilemma, hogy mik azok az illatjegyek, amik személy szerint kedveltek? Lehetne általánosságban beszélni erről a témáról, de alapvetően nem érdemes. Hogy miért nem? Azért, mert az ízlés változó, változatos és egyedi. Azaz nincs olyan, hogy egy bizonyos illat minden édesanyának tetszik. Viszont olyan van, hogy egy-egy jellegzetes karakter végül többek számára igazivá válik.

Sokféleképpen meg lehetne közelíteni a lehetséges illatokat, de jelenlegi írásunkban inkább életérzésekhez kötjük a különböző aromákat, hátha ez a fajta szemlélet biztos támpontként szolgálhat a választás folyamatában. Visszatérve még egy gondolat erejéig a parfümhöz, már csak azért is nagyszerű döntés, mert naponta bőven elég egyszer befújni belőle, és indulhat a verkli, haladhat, sőt szaladhat a mókuskerék előre, az illatfelhő végig kellemes intenzitással garantálható anélkül, hogy külön oda kellene figyelni a folyamatos újrafrissítésre.

 

Nőies elegancia és báj egyben

A fehér virágos illatjegyek, azaz a mimóza, az írisz, vagy éppen a jázmin és a liliom ebbe a családba tartoznak, és gyakorlatilag elegendő egyetlen szippantás belőlük ahhoz, hogy az elegancia orral is érzékelhetővé válhasson. Miért ne testesíthetne meg egy édesanya a hétköznapok forgatagában eleganciát? Hiszen a nőies, elegáns fellépés az életben betöltött szerepektől mondhatni független, mert sokkal mélyebbről tör fel a felszínre. Ezek az aromák érettséget közvetítenek, viszont ha túlsúlyban vannak, akkor „öregítő” hatást kelthetnek. Viszont az eau de parfüm esetében ettől nem kell tartani, mert egyetlen fújás is csodás illatfelhők kreálására képes.

A bölcs nő és a játékos lány egyetlen illatban?

Igen, miért is ne mutatkozhatna meg mindaz egyetlen aromában, ami a nőiesség, nőiség ezerarcúságát bizonyítja? Az érett, megfontolt családanya szívében még mindig ott él a játékos, vidám lány, aki bizony olykor csak egy valamire vágyik: hogy főszerephez juthasson, ha másképpen nem is az illatjegyek varázsában mindenképpen.

A cukros karakterek kívánkoznak ide: cukornád, kávébab, aztán a gyöngyvirág sem maradhat ki a szórásból, de történetesen a kifejezetten gyümölcsös hatások is figyelemért kiáltanak. Ezek az illatok gyakran megosztóak, de tulajdonképpen ez nem lényeges, mert csak a személyes tetszés számít. A többi részletkérdés.

Lazán trendi – ilyen is lehet!

Egy édesanya attól még, hogy a családjáért is él, bátran hódolhat a divatosságnak, ezzel együtt a sikkes fellépésnek. A gyümölcsös, virágos jegyek némi fanyar citrusossággal megbolondítva pontosan ezt az életérzést, kisugárzást hozhatják felszínre.