">

Miért jó a babakarám?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , , ,
Minden baba életében eljön az idő, amikor nekiáll aktívan felfedezni környezetét, amely legtöbb esetben a biztonságot jelentő otthon négy fala között történik, amely azonban korántsem olyan biztonságos, ahogy azt a gyermek érzi, így a legtöbb szülő babakarám segítségével biztosítja neki a biztonságos felfedezés örömét. Mi az a babakarám? Mutatjuk!

Mi az a babakarám?

babakarám tulajdonképpen nem más, mint egy kerítésszerű, több, összekapcsolható elemből felépülő babaeszköz, amely egy a szülő által kijelölt területre korlátozza csupán a gyermek mozgásterét. A babakarám elemei fából készülnek, így nem csupán hasznosak, de esztétikusak is.

Miért éri meg babakarámot alkalmazni izgő-mozgó babáknál?

Mivel idővel minden kisgyermek megízleli a mászás, majd járás örömét, eljön az az időszak életükben, amikor fel akarják fedezni a világot. Ezt általában otthon teszik, azonban a földön vagy a fiókokban lehetnek olyan dolgok, amelyeket nem szerencsés, ha megtalál a baba. Lehet szó egy konnektorról vagy akár egy gyógyszeres fiókról, nem szeretnénk, hogy gyermekünk megfogdossa vagy megrágcsálja. 

Erre remek megoldás a babakarám, ugyanis segítségével egy olyan területet tudunk elkülöníteni a lakáson belül, amelyen nincs semmiféle, a babára veszélyes dolog. Így nem kell folyamatosan rajta tartanunk a szemünket, elegendő csak egyszer-kétszer odapillantani egy megnyugodni, hogy gyermekünk rendben van.

A babakarám emellett szinte bárhol felállítható és áthelyezhető, így a baba mindig ott lehet, ahol családtagjai. Így egy családi összejövetelen vagy ebédnél is a család körül lehet, míg ő a számára kijelölt, biztonságos területen mozoghat kedvére.

Milyen előnyei vannak a babakarámnak?

A babakarám óriási előnye, hogy könnyen mozgatható, csukható, felállítható, így szinte bárhol, akár a szabadban is tudjuk használni. Emellett utazásoknál is remek lehetőséget nyújt arra, hogy a kikapcsolódás a babának is élmény legyen, ugyanis egy számára addig ismeretlen terepet fedezhet fel.

A babakarám anyaga rendkívül bababarát, ugyanis a fából készült lécek megfelelően le vannak csiszolva, illetve egy olyan réteggel is le vannak kenve, amelyet nem old fel a nyál, így a gyermek szervezetébe nem jutnak káros anyagok, valamint az apróság ujját sem sérti meg szálka.

A babakarám tehát egy remek lehetőség minden olyan szülő számára, aki szeretné izgő-mozgó csemetéjét biztonságban tudni, azonban szerené számára a mozgás örömét is biztosítani. Szerintünk szuper babaeszköz, használatát csak ajánlani tudjuk!