">

Blog az anyaságról – miért is ne?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Az anyaság az élet egyik legcsodálatosabb dolga, amely rengeteg örömmel és természetesen nehézséggel is jár. Miért ne osztanánk hát meg boldogságunkat, gondjainkat vagy épp tapasztalatainkat másokkal?

Persze, elmeséljük történeteinket a családtagjainknak, barátainknak, szomszédainknak, de mindezt szélesebb körre is kiterjeszthetjük, mégpedig egy saját blog indításával.

Miért vezessünk blogot az anyaságról?

Egyrészt ezzel segíthetünk saját magunknak, mégpedig olyan szempontból, hogy kibeszélhetjük, – azaz kiírhatjuk  – magunkból az örömünket, fájdalmainkat, nehézségeinket, akkor is, ha épp egyedül vagyunk és bizonyára mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy bizonyos helyzetekben ez hatalmas megnyugvással vagy elégedettséggel tud eltölteni minket.

Másrészt pedig másoknak is erőt, reményt adhatunk. Ha olvassák történeteinket, azonosulni tudnak az élethelyzetünkkel és nem érzik magukat egyedül, hiszen tudják, mások is keresztül mennek azon, amin ők.

Írhatunk napló jelleggel a mindennapjainkról már az állapotosságunk alatt is és folytathatjuk a gyermek születése után, vagy megoszthatunk – leendő – szülőtársainkkal bevált praktikákat, tanácsokat. Szóljanak ezek akár a napi rutinról, vagy választhatunk más témákat a kisgyermekek kreatív módon történő lefoglalásától kezdve a bababarát recepteken át a csecsemővel való utazás öröméig bármiről, amit mi szívesen megosztunk és amit mások is boldogan olvasnak.

Hogyan készítsünk blogot?

Ha megvan bennünk a kellő motiváció, hogy blogot vezessünk, akkor ideje létrehoznunk a saját oldalunkat. Erre két lehetőségünk van. Vagy kiválasztunk egy számunkra szimpatikus blogszolgáltatót és ott regisztrálunk, vagy pedig elkészítjük saját weboldalunkat.

Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya egyaránt. Nem árt átgondolnunk, hogy mennyire tervezzük komolyan a blogolást, azaz a későbbiekben látunk-e benne üzleti lehetőséget. Hiszen ha sok olvasónk lesz, még profitálhatunk is belőle szponzoráció vagy a blogunkon elhelyezett hirdetések segítségével.

Ha gondolkodunk ebben, akkor mindenképp a saját oldal indítását válasszuk saját domain néven, hiszen – igaz, ezért valamennyit fizetni kell, de miután megvásároltuk a szükséges domain nevet és webtárhelyet – a saját tulajdonunkban lesz a blogunk, amely teljes mértékben a mi irányításunk alatt áll, akár a kinézetét, akár a nevét, akár a létezését tekintve. Ráadásul ingyenes sablonok használatával magunk is létre tudjuk hozni a weboldalt, szakértő segítsége nélkül is.

Ezzel szemben egy blogszolgáltatónál létrehozott blog általában ingyenes, azonban a nevében a szolgáltató neve is szerepelni fog (pl. blogunk.hu helyett blogunk.blog.hu), valamint amennyiben a szolgáltató valami miatt befejezi működését, azzal együtt az ott létrehozott blogok is megszűnnek létezni a befektetett idővel és energiával együtt. Továbbá a design-ban is vannak megkötések és rajtunk kívül álló hirdetések is megjelenhetnek az oldalunkon, zavarva az olvasást és az összképet. Ettől eltekintve egy kizárólag hobbiból indított blognak teljesen jó választás lehet egy ingyenes blogplatform, ráadásul meglehetősen egyszerűen el is indítható.

Bármelyik mellett is döntsünk, mi bátorítunk mindenkit, hogy vágjon bele és ismerje meg a blogolás szépségeit, mellyel nem csak önmagunkat tehetjük boldoggá, de másoknak is segíthetünk!

Forrás: Rackhost.hu