">

Babahordozás – fedezzük fel!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
gabi_pirosBe kell vallanom, ez idáig keveset tudtam a babahordozásról. Nálam ez valahogy kimaradt. Attila nem is igényelte annyira, hogy kézben legyen, de Anna még mindig, most a kétéves szülinapja után is szeret néha rajtam csimpaszkodni. Ami csodálatos érzés, csak persze nem mindig könnyű úgy főzni, vagy tenni-venni a lakásban, hogy a lányomat is cipelem. Így különösen megörültem annak a találkozásnak, amelyre nemrégiben a Budai Babaházban került sor, ahol megismerkedtem két vállalkozó szellemű anyukával, akik a babázás által felfedezett dolgokkal más anyukáknak is segítenek. És mivel könnyen lehet, hogy nem csak én vagyok ilyen tájékozatlan, akihez még nem jutott el minden infó, most nektek is igyekszünk bemutatni ezt a speciális edzésmódszert, és a hozzá nagyszerűen megfelelő babahordozót.

Maminbaba – a szó is tündéri, hiszen benne van minden, és annyi, de annyi szeretet, hogy csuda! A mozgás lényege, hogy a kisbabás anyukáknak a szülés után se kelljen lemondaniuk a mozgás öröméről, és tudjanak magukkal foglalkozni, anélkül, hogy a babájukat otthon kellene, hogy hagyják. Kimozdulhatnak otthonról, barátságokat köthetnek hasonló élethelyzetben levő anyukákkal, információkat cserélhetnek, jól érezhetik magukat. A módszert, a babahordozóval végzett latin fitneszt Molnár Enikő találta ki, de ma már franchise-rendszerben több helyen is található Maminbaba-edzés, amely egy igazán szórakoztató, aktív mozgásforma tüzes ritmusokra, amelyeken a babák anyukájukra kötve, kendőben, vagy babahordozóban élvezik a zenét és a ringatózást. Érdekes felfedezés, hogy stabilan a testre kötve egy 12 kilós gyerek sem olyan nehéz, mint tartósan ölben hordozni egy 4 kilós babát!

A babahordozó milyenségéről is fontos szót ejteni. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEz egy praktikus és kényelmes megoldás, akkor is, ha a városban szeretne valaki a babájával közlekedni és akkor is, ha a lakásban ténykedünk csak. A mama két keze szabad marad, a baba viszont “mamaközelségben”, biztonságban marad és remekül tud szemlélődni, szemmagasságból látja a világot. Az utcán például hatalmas előny, hogy nem a babakocsiban, a kipufogógázhoz közel ücsörög, hanem anya hátán, és akár a mellénk érkező ismerősökkel is hamarabb tud kontaktust teremteni. Kimutatható dolog, hogy a hordozós babák kommunikatívabbak, nyitottabbak is lesznek. És hogy milyen a jó hordozó? Ezt egy háromgyerekes anyuka, Gremsperger Emese mesélte el nekem, aki néhány éve saját márkás hordozót alkotott, családi vállalkozásban. Divatos, sokoldalú, természetes, és leginkább nagyon egészségesek a Gremese Mei Tai hordozók, amelyeket ízlés szerint tudtok a honlapon összeállítani és a webshopban megrendelni. De hogy ne csak beszéljünk ezekről a szuperjó dolgokról, nézzétek meg a kisfilmet, amelynek a végén magam is tánclépésekre vetemedtem… :-)

A Mei-Tai babahordozók engem annyira elvarázsoltak, pláne, amikor megtudtam, hogy három hónapostól három éves korig használható, hogy már ki is néztem, hogy Anna miben fog a hátamon csücsülni. Ha szeretnétek többet megtudni a babahordozók előnyeiről, látogassátok el a www.mei-tai.hu honlapra. A Maminbaba fitnesz időpontjait pedig a Maminbaba honlapján találjátok meg. Ajánljátok mindenki figyelmébe, akit mostanában érinthet a dolog!

Puszi: Gabi