">

Bébiőr? Igen!!!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
Bébiőr. Igen vagy nem? Vigyázat! Darázsfészek téma. Ha bedobod egy anyukás csoportba, lesz nemulass! Sokan azt gondolják, hogy teljesen felesleges. Egyenesen pénzkidobás. A bébiipar, az aggódó szülőkre épülő hatalmas babaketyerebiznisz egyik legfőbb terméke. Riogatják az ártatlan, sok esetben még tájékozatlan, kétségekkel teli szülőket a bölcsőhalállal. Meg ki tudja mivel.

Aztán jönnek a felelősségteljesek. Akik azonnal kimondják az ítéletet, azokra az anyatársakra, akikben egyáltalán felmerül a kérdés, hogy a technika ezen vívmányát, amivel tökéletes biztonságban tudhatod a babádat, nincs még a bevásárlólistádon.

Ekkor lép közbe a rutinos szülő, kellő lazasággal és persze őszinte sztorikkal az éjszaka megszólaló szörnyű hangról, amit soha nem akarsz hallani, és amiről pár másodperc jeges rémület után kiderül, hogy vaklárma és a baba tökéletes biztonságban a legnagyobb nyugalommal csüng a melleden, hiszen félálomban kivetted az ágyból, hogy megszoptasd.

Vélemények, érvek és ellenérvek. Szakemberek és ösztönlények csapnak össze ebben a témában. Is. Csak győzze az ember megtalálni a saját gondolatait, érzéseit.

Bennem a három szülőtípus jól megfér egymással. Aggódva, tájékozódva, felelőséggel próbálok dönteni ezekben a kérdésekben. Az első két gyerekemnél nem volt semmi ilyesmi a háznál. Nem éreztem szükségét. Nem azért, mert ne lettem volna eléggé felelősségteljes szülő, épp ellenkezőleg. Elég sokat tájékozódtam a témában és úgy döntöttünk a férjemmel, hogy nincs olyan tényező, ami bennünket és a babáinkat a veszélyeztetett csoportba sorolna. Azt hiszem azt, aki a témában kicsit is járatos, tudja, hogy azért vannak hajlamosító tényezők. Meg aztán elég kicsi lakásban cseperedtek a gyerekek, mindenhonnan tökéletesen lehetett hallani még a nyekkenésüket is. Meg aztán az anyai ösztönöknél nem nagyon van élesebb érzékekkel megáldott őrzőkütyü.

És, hogy miért döntöttem úgy, hogy most mégis beállok a bébiőrt használók sorába? Egyrészt azért, mert nagyobb életterünk lesz. Ahol akár milyen élesek is az anyaradarjaim, nem mindig lesz hallótávolságon belül a bébi. A másik okhoz nagy őszinteség kell. Bár az ösztöneim ugyanolyan erősek, az anyaságomat is igen mélyen élem meg, de a nagy rutin, a nagy magabiztosság mellé, adott egy nagy adagot az aggódásból, amit inkább biztonságra cserélek. Sokat nem kellett keresgélnem, hogy megtaláljam a nekem megfelelő készüléket. Vannak dolgok, amikben hajlandó vagyok megalkudni, de ezesetben a legjobbat szerettem volna. Használni fogom. Abban a reményben, hogy azt mondhassam, tulajdonképpen nem volt rá szükség. Aztán halkan megsúgjam, hogy olyan jó, hogy volt.  

Az Angelcare légzésfigyelők és babaőrzők között tényleg nem könnyű választani. Először is egyik szebb, mint a másik, kifejezetten esztétikus, formatervezett szép készülékek. A káros elektroszmog kibocsátás vizsgálatában minden Angelcare bébiőrző és bébiőrzős légzésfigyelő a legjobb besorolást érte el. Az Angelcare légzésfigyelőket több mint 25 hazai kórház ajánlja. Sokan nem tudják pontosan, mi is a különbség a bébiőr és a légzésfigyelő között. A bébiőr arra riaszt hangban, vagy videós változat esetén képben, ha a gyerek felébred és mocorogni kezd, a légzésfigyelő pedig 15 másodperces légzéskimaradás esetén figyelmeztet, 20 mp esetén pedig riaszt! Természetesen ennél a rövid magyarázatnál sokkal több részlet és infó tudható meg, érdemes alaposan áttanulmányozni az egyes leírásokat. A választékért böngésszétek át az oldalt: http://angelcare.hu/termekeink/legzesfigyelok/ . A kínálatban pedig a babakelengyéhez szükséges további fontos használati tárgyak is beszerezhetőek. Hozzánk már megérkezett!