">

Milyen legyen a babakocsi?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Bevallom, nem gondoltam, hogy még egyszer az életben azon kell filóznom, hogy milyen babakocsit válasszak a születendő gyerekünknek. Ennek több oka is van. Bár titkon vágytam újra babázni, de nem gondoltam, hogy ez az álmom valóra is fog válni. Ne kérdezzétek miért. A másik ok, hogy bár sok gyereket kiszolgált, de van egy babakocsink. Mondjuk most éppen használatban az egyik unokahuginál. Nem szaporítom a szót. Egyszer csak eljött az idő és el kellett kezdenem foglalkozni a témával. Sok más aktuálissá vált kérdés mellett. Elvileg rutinos anyuka vagyok, hiszen két gyerekem már átvészelte a kisgyermekkort, egészen jó eredményekkel. Mégis úgy állok most neki az újbóli kismamaságomnak, mintha semmi rutinom nem lenne. És nem csak a babakocsikérdést illetően. De most maradjunk ennél a témánál.

A szempontokra halványan, de emlékszem. Első és legfontosabb: legyen kényelmes és biztonságos a babának. Legyen strapabíró, mégis könnyen kezelhető. Ne legyen túl nagy macera az összecsukása és férjen be a csomagtartóba meg a liftbe. Lehessen könnyen tisztítani. Jó, ha egy vázon lehet a mózest, a sportkocsit és az autósülést használni. Ne legyen egy vagyon és legyen szép. Igen, ez is egy szempont. És milyen jó lenne, ha ezeket a szempontokat be lehetne ütni a google-be és pikk-pakk kidobna három járgányt, amiből az egyik megfelel az igényeinknek. Ugyanis az elmút 14 évben igencsak nagyot változott a világ. A gyártók már pontosan tudják, mi kell a babának és persze az anyukáknak. Millióféle babakocsi közül lehet választani, csak győzze az ember végigjárni az áruházakat vagy éjszakákon át böngészni a netes oldalakat. Egyébként ez utóbbi hasznomra vált. Hiszen annyit kutakodtam babakocsira vadászva, hogy egy idő után minden lehetséges felületen ebben a témában bukkantak fel a különböző ajánlatok. Már kezdtem megcsömörleni, amikor megláttam és első látásra beleszerettem a lila csodakocsiba. Annyira izgultam, hogy ne csak külsőleg legyen mutatós darab, hanem a fenti jól bevált, két gyerekkel közösen kidolgozott szempontrendszernek is megfeleljen.

Csak annyit mondok, hogy zsákmány már itthon várja újdonsült, pontosabban még csak sülő gazdáját. Mi meg a nagylányommal alig várjuk, hogy először tologathassuk a kislánykát csinos ruhácskában a meseszép babakocsiban.

Aki szívesen olvasna többet a csodás babaverdáról, itt találja az infókat: https://www.babaverda.hu/anex-cross-premium-multifunkcios-babakocsi