">

Bőrápolás a balti növények erejével

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
rekafeher2A minap egészen különleges délelőttre kaptunk meghívást. A NaturalSkin cég jóvoltából és a természetes kozmetikumok-koncepció részeként Magyarországra érkezett egy rendkívül figyelemreméltó kozmetikai márka. Nagy örömmel vettem részt ezen a bemutatón, és tudtam meg többet a márkáról.  A MÁDARA története egy szenvedéllyel kezdődött. Négy fiatal lett nő természetes életmód és biztonságos szépség iránti vágyával.

Lotte, a márka alapítója meglepődött, amikor életében először allergiás tüneteket váltott ki nála egy kozmetikai termék. Ez a rossz tapasztalat arra ösztökélte, hogy saját készítésű kozmetikumokat kezdjen használni, és elindította saját blogját a biztonságos kozmetikumokról, azért, hogy megossza tapasztalatait más nőkkel is Lettországban. Ekkor találkozott Zane-val, egy egészségtudatos, a zöld ügyek iránt elkötelezett ügyvéddel, és így született meg az ötlet, hogy kezdjenek el saját készítésű natúr kozmetikumokat gyártani Lettországban. Csatlakozott hozzájuk Liene, az egyik legsikeresebb lett designer, akit egyből megihletett ez az elképzelés, valamint Paula, Lotte húga, aki magát a vásárlót testesítette meg, és aki már lelki szemei előtt látta az új termékeket a boltok polcain.
A márka innen indult el hódító útjára 2006-ban és vált a különleges natúr kozmetikumok világhírű gyártójává. Ezt az álmot ma, az alapítók mellett, egy negyvenfős csapat valósítja meg nap, mint nap. A MÁDARA legendája épp csak elkezdődött.

madara-deco-girl3

Amikor tudatosult Lotte-ban, hogy az allergiás tüneteket kiváltó, drága szemkörnyékápolóban megtalálható összetevők többsége káros anyag, elhatározta, hogy soha többet nem fog olyan kozmetikai terméket használni, amely rákkeltő, mérgező és bőrirritáló összetevőket tartalmaz. Első termékeik az arcápolásra és alapvető testápolásra koncentráltak. Az alapítás óta eltelt évek során nemcsak a cég fejlődött. Az idő előrehaladtával Lotte-ban is egyre inkább felmerült az igény a bőr öregedését gátló vagy lassító organikus kozmetikumok iránt, egyúttal előtérbe került az érettebb bőr természetes ápolása is. Létrejött a Time Miracle vonal az anti-ageing készítményeivel. Amikor Lotte terhes lett, arra gondolt, szükség lenne olyan természetes összetevőjű készítményekre is, amelyek megóvják a kismamák bőrét a terhesség okozta károktól. Így születtek meg a bőr rugalmasságát növelő testápoló készítmények, mint például az alakformáló olaj, a Sculpturing Oil csipkebogyó és árpacsíra kivonattal, vagy az anticellulit testápoló a galagonya és vadgesztenye stimuláló kivonatával. Ezt követően természetesen a bababőrápolás is előtérbe került, így a MÁDARA kifejlesztette az érzékeny bababőrt finoman tisztító és tápláló babavonalat is.

Lettországban a természettel való különleges kapcsolat már a bölcsőből gyökerezik. Képzeljünk el egy olyan országot, amelynek 60%-át jelenleg is erdők borítják, és bővelkedik az ősi erőkben dúskáló mezőkben, rétekben. A népesség fele, kb. 1 millió fő, a fővárosba összpontosul, míg a másik fele alig népesíti be az ország többi részét. Ilyen Lettország, telis-tele érintetlen természettel, ember által alig lakott területekkel. A buja természet szinte mindenkitől egy karnyújtásnyira van. Ebben a kis balti államban bábák és javas asszonyok évszázadok óta használják a balti gyógynövényeket szépítésre, orvoslásra és a háztartásban, ez az ősi tudás pedig generációról generációra öröklődött.
A cég a nevét is egy varázslatos, édes illatú növényről, a galajról kapta (latinul: galium verum), lettül MÁDARA, amely e kis balti ország rétein és tengerparti homokdűnéken évszázadok óta megtalálható.

madara-deco-girl4

A MÁDARA úttörő módon kutatja az északi növények felhasználhatóságát és a belőlük származó kivonatok hatásait.
Olyan szakértőket gyűjtött maga köré, akik képesek a már meglévő ősi tudást egyesíteni a huszonegyedik század ismereteivel, információival és technológiáival. Minden egyes fejlesztés mögött aprólékos munka, tudományos kutatások, kísérletezések és tesztelések állnak. Laboratóriumokkal és kutatókkal folyamatosan együttműködve folytat in vitro klinikai kutatásokat, és orvosokkal in vivo dermatológiai vizsgálatokat. Termékeiket szakértő bőrgyógyászok mellett önkéntesek, többnyire maguk az alkalmazottak tesztelik. Észak-Európában a MÁDARA rendelkezik a legnagyobb, organikus tanúsítvánnyal rendelkező gyártóüzemmel. Minden egyes felhasznált növény és végtermék megfelel az Ecocert, GMP és ISO szigorú szabványainak. A cég legfőbb célja, hogy a természetes összetevőkből a lehető legjobbat hozza ki, hogy új és kiemelkedően hatékony balti alapanyagokat találjon, valamint, hogy bebizonyítsa, a natúr termékek igazán hatékonyak.

Évszázadokon keresztül a nyughatatlan és vad balti éghajlat, a rideg telével, hosszú őszével, késői tavaszával és rövid nyarával egyedülálló növényzetet eredményezett Lettországban. A balti növényzet tehát megtanult túlélni a zord körülmények között, és kihasználni minden apró napsugarat. A hamar elillanó északi nyarak során a növények minden energiájukkal a rövid virágzási időszakra koncentrálnak, ezáltal az aktív hatóanyagok egyedülálló koncentrációban találhatók meg bennük. Míg ugyanannak a növénynek Közép- vagy Dél-Európában több hónap áll rendelkezésre, hogy kifejlődjön és virágozzon, addig a Baltikumban ez az időszak szinte csak hetekben mérhető. Minél délebbre megyünk, a virágzás annál hosszabb ideig tart, a növényekben megtalálható hatóanyagok koncentrációja pedig annál hígabb. Ez az oka annak, hogy a termékek alapjául szolgáló, balti növényekből származó kivonatok különösen erősek és hatékonyak. A MÁDARA éppen ezért tud olyan egyedülálló kozmetikumokat gyártani, amelyeknek nincs párja.

A sejtek szintjén a növények és az emberek egymással rokonok. A natúr kozmetikumok pedig azért hatékonyak, mivel ugyanazt a nyelvet beszélik, mint a bőrünk vagy akármelyik sejtünk. A szintetikus kozmetikumok olyan mesterséges anyagokat tartalmaznak, amelyek idegenek az emberi test számára.  Ezzel ellentétben a természetes anyagokban bővelkedő  kozmetikumok harmonizálják a testet és hatékonyan támogatják a sejteket. Mivel az emberi test a természet része, ezért felismeri a MÁDARA kozmetikumokban megtalálható természetes összetevőket, és azokból is a legjobb és legszükségesebb alkotóelemeket hasznosítja.

madara_superseed_image3

A kozmetikumok összetevői olyan gyógynövényekből, gyümölcsökből, zöldségekből, bogyókból és magokból származnak, amelyek tele vannak vitaminnal, tápanyaggal és ehetők is. Testünket pedig a bőrünkön keresztül etetjük. Akik ilyen termékeket használnak, saját magukon tapasztalhatják és láthatják a változást, és megbizonyosodhatnak arról, hogy ami természetes, az nagyon hatékony is. A MÁDARA natúr és organikus kozmetikumai nemzetközi Ecocert tanúsítvánnyal rendelkeznek. Az Ecocert tiltja a szintetikus illatok, a szintetikus tartósítószerek, mint például a parabének, kőolajszármazékok vagy a propilén-glikol, és egyéb szintetikus összetevők használatát. A kozmetikumok valamennyi összetevője tanúsított organikus gazdaságokból és minősített beszállítóktól érkezik, továbbá a gyártási folyamat minden egyes szakasza is megfelel a natúr kozmetikumok nemzetközi szabványának. Termékeiket nem teszteli állatokon.
Ezek a natúr kozmetikumok túlmutatnak a merő szépségen és hatékonyságon. Aki MÁDARA kozmetikumot használ, biztos lehet abban, hogy kizárólag az egészségre nem káros és minősített összetevőkkel fog találkozni.
A cég ugyanakkor azt vallja, a natúr termékek biztosabb jövőt is jelentenek. Hiszen a natúr kozmetikumok gyártásával nemcsak számunkra, hanem gyerekeink számára is egy szebb, tisztább és biztonságosabb világot teremthetünk.

PowerPoint bemutatóA termékek nemsokára kaphatóak lesznek bioboltokban, nagyobb drogériákban, de megrendelhetőek a cég weboldaláról is. Én biztosan kipróbálom majd ennek a márkának a termékeit, ajánlom nektek is nagyon sok szeretettel!

Puszi: Réka