">

Csak a Mentes!
2020 nagyon sok tanulsággal érkezett, nem kérdés. Az egyik legnagyobb kétségkívül az, hogy minden eddiginél jobban kell figyelnünk magunkra, az egészségünkre. A járvány természetesen elsősorban az immunrendszerünk erősítésére fókuszál, de hát mit ér mindez anélkül, ha amúgy nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Például az étkezésünk miatt.  Egyre többen élünk valamilyen allergiával, intoleranciával, van, aki többfélével is egyszerre, és igen, vannak olyan kisgyerekek, akiknél ez már egészen pici korban elkezdődik. De akár belenövünk, akár később kényszerülünk változtatásra, fontos, hogy mindig figyeljünk oda arra, hogy mit eszünk, honnan vásárolunk. Az egészségünk mellett a környezetünkért is sokat tehetünk ily módon.

Mostanság nem vagyunk elkényeztetve színvonalas és izgalmas rendezvényekkel, úgyhogy különösen örültünk, amikor hírt kaptunk arról, hogy a járvány-helyzet ellenére idén is megrendezésre kerül a Csak a Mentes Őszi Fesztivál. Ez már a 8. alkalom, hogy a szervezők összefogják a mentes termékeket gyártó-forgalmazó cégeket és megkönnyítik a helyzetüket mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni, vagy éppen új információkat szerezni a ‘mentes piacon’. Mert lássuk be, azért sokkal jobban oda kell figyelnie az alapanyagokra annak, aki valamilyen mentesség szerint étkezik. Sokan küzdenek ételallergiával, vagy csak tudatosak abban, mit is visznek be a szervezetükbe. De ezeknek az ételeknek, fűszereknek a megtalálása, kipróbálása nem olyan könnyű feladat, komoly idő- és energiabefektetést igényel. Akár magunkról van szó, akár a családunk valamelyik tagjáról, éppenséggel a gyerekeinkről. 

Szerencsére elmondható, hogy évről évre több az érdeklődő az egészségtudatos életmód iránt, így őket idén is szeretettel várják a szervezők. A kiegészítő programok ezúttal elmaradnak, a rendezvény helyszínén, a BOK Csarnokban a járványügyi szabályoknak megfelelő lesz a beléptetés, lázméréssel, lehetőség szerint előre online megvásárolt jegyekkel. A helyszínen pedig kényelmes távolságra lesznek egymástól a kiállítók, a nagy kontaktszámot elkerülendő. A fesztivál teljes ideje alatt folyamatosan fertőtlenítenek majd. 

De lássuk, mire számíthatunk még: a mentes élelmiszerek és alapanyagok mellett natúrkozmetikumokkal, az öko háztartás kellékeivel és akár a víztisztítás témájával, sőt zero waste újdonságokkal is találkozhatnak a látogatók. Felelősség, igényesség, szakértelem – ezek a legfőbb ismérvei a Csak a Mentes Fesztiválnak. És sok-sok öröm, barátság, aha-élmény, hogy a legszigorúbb diétába, ételérzékenységbe is beilleszthető egy finomság.

Az élelmiszerek, termékek szigorú ellenőrzésen mennek keresztül, hisz pontosan tudjuk, ezen a piacon sem mind arany, ami fénylik. A vendégek mindent megkóstolhatnak, kipróbálhatnak, megnézhetnek. Az országban egyedülálló, ami a fesztiválon zajlik, hiszen glutén-, cukor-, laktózmentes, paleo, vegán élelmiszerek legnagyobb választéka itt lesz található. Úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy kb. olyan ez a fesztivál, mint egy óriási egészséges bevásárlókosár, ahol sok-sok ételallergiával élő számára is mindenre van megoldás. A BOK csarnok minden egyes szegletét kihasználnak majd a cégek, sok-sok magyar vállalkozással és néhány külföldivel is találkozhatnak a látogatók.
Mentes lángos és fánk, gluténmentes hamburgerek, és mentes kürtőskalács is lesz a kínálatban. Minden, mi szem-szájnak ingere, mentesen,
egészségesen és finoman!

És akkor jöjjenek a legfontosabb információk csokorba szedve:

  • A Csak a Mentes Őszi Fesztivál szeptember 26-27-én van,
  • BOK csarnok, mindkét nap 10:00-17:00
  • A hétvégén 600 db nagy értékű ajándékcsomagot osztanak szét a látogatók között,
    valamint lesz tombola sorsolás is
  • A rendezvény háziasszonya, Vágó Piros lesz.
  • A rendezvényre a belépőjegy elővételben 990 Ft, a helyszínen 1300.
  • 14 év alatt ingyenes a belépés!

https://csakamentes.hu/