">

Csipkés cserepek

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
kekzoldgabirekaVannak tárgyak, amelyeket sosem lehet megunni. Ilyenek például a fehér vagy egyszínű kaspók, amelyekből mindig akad otthon egy-kettő. Már ha az ember virágkedvelő, és hát melyikünk nem az. Ha járunk olykor az Ikeában, és magunk sem tudunk ellenállni az olcsón elhozható dekorációs tárgyaknak, akkor szoktak plusz kaspók beköltözni. De ezeket persze egyszerűségük mellett meg is lehet unni néha, így jön az ötlet, hogy valamit kezdjünk vele.  A mostani kísérlethez a már emlegetett fehér mellett előkeveredett egy kék is, így ezek képezték az átalakítás tárgyát nálunk most. A varrósdobozban akadnak csipkék, szalagok, öltöztessük fel hát egy kicsit! Mi úgy csináltuk, hogy először elővettünk mindent, ami szóba jöhetett, aztán lehet tobzódni, válogatni, próbálkozni!

Kell hozzá:kellekek

  • egyszínű kerámiakaspó
  • csipke (lehet műszálas, vagy pamut is)
  • selyemszalag
  • öntapadós gyöngyszemek, flittercsíkok
  • ragasztó
  • olló

Így készül:

Kiválasztjuk a megfelelő csipkét – a kék kaspóhoz mi egy fehér nyloncsipke-csíkot méreteztünk le, ezt ragasztóval rögzítjük néhány ponton, ahová szeretnénk, hogy kerüljön, oda. Még a tökdíszítésből maradt öntapadós gyöngysorcsík, egy ilyet körbevezetünk a csipke alatt és máris átformáltuk, megújítottuk az eredeti darabot. A fehér esetén lehetett volna többfélét választani, hiszen piros, zöld, kék szalag is előkerült, ám a befutó egy olyan fehér pamutcsipke csík lett, amelynek a közepébe keskeny rózsaszín szalagot fűztünk be. Ez került a kaspó aljára, a felső részt pedig szintén öntapadós, színes gyöngyszemekkel dekoráltuk. De akármilyen lehet, a lényeg, hogy éppen más lett, mint amilyen volt, és nem került egy fillérbe sem, mégis lett egy új tárgyunk.

kesz

Mert kellenek a változások! Magunkon is, a környezetünkben is, szóval legyünk merészek, és sose ragaszkodjunk nagyon a megszokott dolgokhoz. Gyönyörködjünk a művünkben! :-)

Puszi: Gabi és Réka