">

Mire jó a ruhacsipesz?

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Jó, jó, most nyilván azt kérdezitek, hogy ezek megbolondultak? Hát mi másra is lenne jó, mint szárításra. De közben meg egy természetes anyagú, mókás tárgy, amelynek segítségével könnyedén lehet apró varázslatokat elkövetni. Például egy apró kerek tükör kis csipeszekkel a szélén szinte mosolygós napocskává változik. Nem hiszitek? Járjatok utána, próbáljátok ki! A mi fantáziánkat most viszont másra inspirálta. Ugyanis itt a tavasz, és ma már ezt a naptár szerint boldogsággal ki is jelenthetjük, sőt, amint láthatjátok, mi is megújultunk egy kicsit a természet újjászületésének tiszteletére! :-)

Ilyenkor a piacon már lehet kapni apró hagymás növénykéket, jácintot, nárciszt, krókuszt, és ezeknek egészen apró kis kaspókra van szüksége, Általában ilyen nincs otthon, de most megmutatjuk, hogy hogyan lehet fillérekből ilyet gyártani.

Vegyünk egy kiürült konzervdobozt! A mi esetünkben tonhal volt a dobozban, és egy finom tonhalkrémben végezte vacsorára. Alaposan elmossuk, és kezdődhet a móka. Nagyobb méretű nyersszínű fa ruhacsipeszeket vegyünk, mondjuk két csomaggal. Mivel ezt nem vesszük drágán, akadhat köztük selejt is, ezért jobb, ha több darabbal készülünk. Elkezdjük körben ráültetni őket a kis konzervdobozunkra, egészen szorosan egymáshoz igazítva, az aljáig lenyomva őket.
Az utolsó “beszorításával” összezár az egész, és máris előttünk van egy bájos kis tárgy.

Ami, ahogy a  képeinken is látszik, alkalmas mécsestartónak is (gyertyát ne igen tegyünk bele, nehogy lángra kapjanak a csipeszek. Kipróbáltuk a piros korallkával is, na az sem éppen csúnya, de az igazi kedvencünk most ez az üde tavaszi kis vendég.

Vegyetek virágot és alkossatok ti is szépeket! Boldog márciust, szép tavaszt nekünk!

Puszi: Réka és Gabi