">

Tavaszi popcorn-virágzás

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Annyit emlegettük azt a fránya telet, hogy nem múlik el, meg a tavaszt, hogy sose jön el, hogy a végén  naná, hogy csak ideért. Ahogy az már lenni szokott. Bár a természet szemmel láthatóan elég jelentős késésben van, sehol a virágzó fák, zöld lombok, és még csak pipiskednek a tulipánok meg a nárciszok is, de a régi bölcsességekre gondolva tudjuk, előbb-utóbb majdcsak utoléri magát. Néhány nap igazi meleg, jó idő, napfény, és a majálist már igazi virágillatban, pompázóan virágzó fák árnyékában tölthetjük majd. De a hétvégi kiránduláson még hiába kerestük hasonlóan pompás növényzetet, így arra jutottunk, hogy magunk készítünk virágba borult fát, méghozzá egy érdekes hozzávalóval. Az ötlet nagyon egyszerű, egy külföldi oldalon láttuk, és kedvünk támadt kipróbálni.

Kell hozzá:kellek

  • színes kartonlap
  • festék (barna, zöld)
  • ceruza
  • ragasztó
  • csipesz
  • pattogatott kukorica

Így készül:

Először is legyen otthon pattogatott kukorica, ez alap, anélkül ne álljunk neki :-) Mikrohullámú sütőben percek alatt készre pattogtatjuk, aztán egy tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Közben a színes kartonlapon ceruzával vázlatot rajzolunk a fához, majd barna festékkel megfestjük a törzset és az ágakat. Hagyjuk megszáradni, addigra kihűl a popcorn is. Kis tálkába ragasztót csepegtetünk, és a félbetört popcornszemeket óvatosan a csipesz segítségével belemártjuk, majd a papírra illesztjük. Ez azért fontos, mert elég nagy szemek, ducik, gömbölyűek, és ha nem törekszünk arra, hogy az egyik fele lapos legyen, nem fog a papírra simulni. Feldíszítjük tetszés szerint a fánkat, majd ha ezzel megvagyunk, jöhet a zöld festék. Apró levelekkel dekoráljuk, hogy ne csak virág, hanem lomb is legyen azon a fán.

kesz

Remek móka volt pattogatott kukoricát majszolva festegetni és elkészíteni, a maradék pedig még egy jó rajzfilmnézéshez is elég lehet. Moziélmény és egy kreatív délután, mi kell még? A tavasz? Az már megérkezett!