">

Ékszertartó csipkéből

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
Van egy titkos tervünk, amit eddig még nem árultunk el. Ha megvalósítjuk, még úgyis sokat fogtok róla hallani, de készülünk az első Anyakanyar Garázsvásárra. A garázsvásár, azaz a házi bolhapiac most igen nagy divat, és arra gondoltunk, hogy miért is ne szerveznénk majd egy ilyet mi is, hogy sok tárgy, amit a tulajdonosa már nem tud használni, újra gazdára találhat majd. Még kiforratlan az ötlet, de azért mi már elkezdtünk otthon körbenézni és szortírozni, mi megy, mi marad. Ilyenkor jön rá az ember, hogy milyen sok tárgyat halmozott fel az évek során. Tele vagyunk mindenfélével, de tényleg. Szelektálunk időről időre, de azért még így is bőven akad olyan tárgy, aminek elkelne valami jó kis tároló. És akad bőven olyan tárgy, amiből meg készíthető jó kis tároló. A nagymama már nem használt régi csipketerítője előkerült múltkor karácsonyi jégvirágok készítése közben. Most külön jó volt, hogy korábban már elővettük.

Számtalan ékszertartóval kísérleteztünk már, hiszen nekünk is annyi fülbevalónk van, hogy elkél egy jó megoldás a tárolásukra, ami átláthatóvá teszi a kínálatot, de mégis ízléses darabja lehet a lakásnak. Nem egy, külön, erre dedikált dobozt lehet kapni az üzletekben, de mi most szerettünk volna kicsit kézműveskedni. Láttunk egy ötletet, amit mindenképpen szerettünk volna kipróbálni. Egy falra akasztható ékszertartót készítettünk tehát csipkéből és hímzőrámából. Nagyon egyszerű volt megcsinálni, így egyrészt átláthatóbb lesz, hogy milyen fülbevalót vehetünk fel éppen, másrészről, amikor nem hordjuk őket is funkcionálhat szobánk díszeként ez a gyönyörű tartó.

Kell hozzá:

  • hímzőráma
  • csipke

Elkészítés:

Fessétek be a hímzőrámát olyan színre, ami harmonizál a csipkével! Ha ránk hallgattok, akkor nem este kezdtek hozzá a hidegben. Mi legközelebb ezt csináljuk másként. Nem is csak azért, mert a metsző hideg nem jó, hanem mert a hidegben nem tud rendesen száradni az egész. Hozzátok be a lakásba, lesz szaga, de legalább a végeredmény szép lesz. Egyet ne csináljatok! Ha túl közel rakjátok a meleghez, valahogy felhólyagosodik. Szóval nem bonyolult, de nem is olyan egyszerű ez így télvíz idején. Mi beleestünk a két végletbe, ti ne tegyétek!

Nálunk volt otthon csipketerítő. Valószínűleg mindenkinek van ilyen, amit egykoron nippek, vázák és ki tudja mik alá tettek nagyanyáink. De ha mégsem találtok semmi megfelelő anyagot, akkor sem kell aggódnotok. Menjetek ki egy bolhapiacra, fillérekért lehet ilyen csodadarabokra bukkanni. Fogjátok be a terítőt a rámába, és vágjátok le a szélénél, ne lógjon ki semmi a keretből.

Máris kész vagytok! Falra akasztható és birtokba vehető. Ízlés és csipke szerint színes anyagból is elkészíthető, ha mondjuk a fehér falra más színű csipkével képzelnétek el mindezt.

Reméljük, kipróbáljátok az ötletet ti is! Az Anyakanyar Garázsvásárral kapcsolatban pedig még jelentkezünk!!!

Puszi: Réka és Gabi