">

Lepkéket a lámpaernyőre!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , ,
Az egész úgy kezdődött, hogy valahogy előkeveredett a szekrényből egy feleslegesen megvásárolt hófehér lámpaernyő. Biztosan ti is szoktatok úgy járni vele, hogy elkap a lendület benneteket ott abban a bizonyos kék-sárga óriási áruházban és olyan is kerül a kosárba, amire nem volt igazán szükség. Mert olcsó volt, akciós volt, hegyben-halomban állt, és akkor jó ötletnek tűnt. Szerencsére mondjuk az pont az a hely, ahol 90 napon belül bármit vissza lehet váltani, ami így jött haza velünk, de ez a lámpaernyő most itt ragadt. Persze akkor is hasonló alapanyaghoz tudunk jutni, ha nem felesleges ez a tárgy, csak már nézzük egy ideje, és kicsit már meguntuk, tehát szívesen feldobnánk valamivel. Nemrég az egyik vásárlás során egy nagy kupac tarka lepke is az utunkba akadt, nem is volt drága, csillogtak-villogtak, meg még matricásak is voltak, hát muszáj volt hazajönniük velünk nekik is :-) Úgyhogy most adódott az ötlet, gyártsunk lepkés lámpaernyőt!

Kell hozzá:

  • 1 db textil lámpaernyő
  • tucatnyi csillogós matrica (esetünkben pillangó)
  • gyöngyök és ragasztó

Így készül:

Az a jó, hogyha megszámoljuk előre, hány lepkével gazdálkodhatunk. Nekünk volt egy csomag egyszerű lepkematricánk, és egy másik csomag 3D-s is, azaz ezeknek a pillangóknak felső szárnya külön életet él a “ragadós résztől”. Tervezzük meg, hogy hány sorban férnek el a matricák, és egyenletesen kezdjük el körbe ragasztani őket a terveink szerint. Mi először elkészítettük a 3D-s csíkokat, majd közéjük kerültek az apróbb pillangók. És bár előkészítettünk egy csomag színben harmonizáló, azaz meglehetősen rózsaszín gyöngyöt is, ez nem is kellett már rá, de ez is egy lehetőség, hogy még csilivilibbé tegyük a művünket. Ragasztóstifttel lehet a helyére erősíteni. Íme a mű, ilyen lett végül!

A hófehér lámpaernyőt persze számtalan más dologgal is fel lehet dobni. Egy darabka anyaggal is bevonhatjuk a gyerekszoba függönyéből, ragaszthatunk rá régi fényképeket, vagy akár fiúsra is vehetjük a figurát, ez esetben akár Verdás vagy Angry Birds-ös figurákkal is lehet dekorálni. Nálunk most győzött a romantikus, csajos hangulat, és a lepkék! Dobjátok fel ti is bátran a felesleges, vagy a megunt egyszerű tárgyakat hasonlóképpen!

Puszi: Réka és Gabi