">

Virágozzék minden lampion!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , ,
DSC_0756okVan is ok az örömre, hiszen július van. Ja, hogy az ablakon kinézve ez ma sem látszik igazán? Már megszoktuk. Szemünk se rebben, ha áprilisban nyári ruha kell, ilyenkor meg elővehetjük a jó kis ballonokat. Fogjuk fel úgy, legalább hordjuk valamikor. Hogy most már szívesebben járnánk lengén és strandolnánk, napoznánk, kerti partiznánk inkább? Ne csüggedjünk, állítólag a hét közepére mindez ismét a miénk lesz, és tudjátok, olyankor jön majd a nyafogás, hogy túl meleg van… A lényeg, hogy a nyarat akkor is élvezni kell, ha nincs rekkenő hőség, ha nem járhatunk egy kis pendelyben, ha nem lehet egész nap csak jegesteát kortyolgatni. Találjuk meg a nyár örömeit ilyenkor, hűvösebb napokon is!

Ahogy már többször mondtuk, ilyenkor a legjobb beindítani a “bindzsi-gyárat”. Azaz körülnézni, hogy mi akad éppen a kezünkbe, amiből nyári kellékeket varázsolhatunk, és feldobhatjuk vele mondjuk a hétvégi kerti partit. Mert a hétvége mindenképpen eljön, és lássuk be, a grillezős vendégeskedés a hűvösebb estéken is nagyon kellemes tud lenni, az ugráló-kiszolgáló háziasszonynak pedig duplán is :-) Hogy felkészüljünk a hétvégére, mi már most fabrikálásra adjuk a fejünket, méghozzá csupa olyan kiszuperált hozzávalóból, ami akár nálatok is akadhat a szekrény mélyén. Ha nem, akkor persze beszerezni is lehet, apróságokról van szó. Ezúttal virágos lampiont készítünk.

Kell hozzá:hozzavalok 

  • rizslámpa
  • művirág-darabok
  • olló, metszőolló
  • folyékony ragasztó
  • szalag, masni vagy kampó
  • mécses

Így készül: 

Előkészítjük a hozzávalókat. Nálunk előkeveredett a szekrényből egy használaton kívüli művirágokból készült egykori gyertyagyűrű, ez esett “áldozatul”. Levagdostuk róla külön a virágokat, külön a leveleket, mivel az olló nem mindig lett volna elég, így vetettük be a metszőollót is. Aztán jött a rizslámpa, és nem is volt más dolgunk, mint ízlésesen elosztani a virágokat, beletűzdelni a lampionba. A tetejére, ahol amúgy is van egy kis kampó, egy masnit erősítettünk, hogy még csilivilibb legyen. Nem is maradt más dolog, mint a rizslámpa alsó részébe egy kis üvegpohárban egy mécsest elhelyezni, így már az esti partira is remekül megfelelő dekorációs elemet alkottunk.

kesz

Persze bármi mással is lehet dekorálni, kedvetek szerint, nekünk most virágos jókedvünk lett, hiszen azért nagyon bízunk benne, hogy a héten nem csak a július jön meg, hanem az igazi nyár is!

Puszi: Réka és Gabi