">

Vitorlabontásra felkészülni!

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , , , ,
nyar_rekagabiAddig csalogattuk a nyarat, amíg persze átmenet nélküli őrült hőséggel érkezett. Nem könnyű ilyenkor programot szervezni, hiszen ha nem strandolunk, nem nagyon kibírható napközben a jövés-menés a gyerekekkel sem, játszótér kilőve, nagyon légkondis játszóházak szintén. Érdemes a napot úgy tervezni, hogy jusson idő egy kis közös barkácsolásra, alkotásra is, ez eltereli a figyelmet a 36 fokról és arról is, hogy igazából ez idő tájt már csak vízparton lenni jó. Amíg az az idő eljön, hogy eljutunk bármelyik hűsölést nyújtó tópartra, netalántán a tengerhez, addig miért is ne varázsolhatnánk egy kis vitorlázós hangulatot az otthonunkba? Ehhez a fabrika-tipphez aztán tényleg nem kell nagy kézügyesség, és valószínűleg a legtöbbünknél simán akad hozzávaló is otthon.

Kell hozzá:kellekek

  • 1 db tetszőleges (natúr, piros, vagy kék képkeret)
  • kék-fehér csíkos vászonanyag
  • piros fényes papír
  • hurkapálca
  • újságpapír
  • olló
  • ragasztó

Így készül:

Első lépésként hajtogassunk egy papírhajót. Már csak gyakorlás céljából is, mert ilyenkor derül ki, hogy hirtelen nem is tudjuk, hogy kell. Ha elsőre csákó lesz belőle, ne lepődjetek meg… Ezt valahogy mindig újra kell tanulni. Egy kis segítséget találhattok itt! Ha készen van a papírhajó, akár több darab is, lehet hozzá vitorlavásznat szabni. Háromszögeket vágunk a piros papírból, ami nem árt, ha kicsit fényesebb, szebb anyagú. Az árboc hurkapálcából készül, akkora darabot vágjunk le belőle, amekkorát a piros háromszög igényel.

A képkeretet szereljük le, és a hátlap-kartonra feszítsük ki a tengerészcsíkos vásznat, vágjuk méretre, majd erősítsük rá a keretet. Helyezzük el tetszés szerint a hajókat, majd darabonként ragasszuk oda egy-egy pötty folyékony ragasztóval. Külön a papírhajó-részt, külön a vitorlákat, na és persze az árbocrudat. Mi végül két hajót “bocsátottunk vízre”, de lehet többet is, ahogy jólesik.

kesz

Ránézni pedig egészen biztosan jólesik majd, és a vízpartra való indulásig segít túlélni a hátralévő időt. Igazán gyerekjáték, jó móka, úgyhogy vágjatok bele mielőbb! Kellemes fabrikálást!

Puszi: Réka és Gabi