">

Nyárváró koszorú

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
rekagabi_fabrikaMúlt héten még az volt a problémánk, hogy hogy bújjunk be délutánra a hűvös szobába, és keressünk elfoglaltságot magunknak és a gyerekeknek. Na, ez úgy tűnik, erre a hétre kicsit másképp lesz, most meg lehet, hogy a rossz idő elől kell a szobába húzódni? Persze semmi gond, mert erre az időre valók egyébként a jó könyvek, közös DVD-zések és ha az ég nem szakad le egy nyári zivatar formájában, akkor most még kirándulni is jobb menni, mint a rekkenő hőségben. De azért ha úgy adódik, fabrikálhatunk is.

Nálunk már nagy téma a nyaralás. Mikor jön, hányat kell még aludni, hová is megyünk, most is olyan lesz-e fagyi, mint tavaly, melyik játékot vihetem, stb.stb… :-) Úgyhogy egy merész ötlettől vezérelve nekiálltunk nyárváró koszorút készíteni. Az ötletet eredetileg egy külföldi oldalon láttuk, de ebben a fabrikálásban tényleg az a jó, hogy mindenki a saját maga ízlése és a rendelkezésre álló anyagok, hozzávalók segítségével készítheti el. Szívünknek amúgy is kedves lesz, és jóleső érzés lesz majd ránézni. Úgyhogy adunk ötletet, de ki-ki álmodja koszorúvá a saját nyarát!

Kell hozzá:kellekek

 • koszorú-alap (egy tüll- vagy selyemdarab, lehet sál vagy függöny is)
 • kötözőzsinór (mi rusztikusan spárgát használtunk)
 • vékony drót
 • parafa-lap, vagy vékony farostlemez
 • színes papírok, kartonok
 • tengeri kagylók
 • olló
 • folyékony ragasztó
 • tűzőgép
 • gombostű, biztosítótű
 • ceruza

Így készül:

Fogjunk egy egyszínű selyemsálat, vagy egy használaton kívül függönydarabot. Klasszikus fonással készítsünk laza koszorút belőle. Hogy legyen mégis tartása, spárgával és egy vékony kötöződróttal erősítsük meg. Formázzuk meg, a felesleges anyagból pedig kössünk egy masnit az aljára. Mi egy nagyon laza szerkezetű függönydarabból dolgoztunk, amelynek végül úgy alakítottuk ki a formáját,hogy egy parafalapra tűztük gombostűvel. Jöhet a dekorálás! Keményebb kartonpapírból szabjunk ki egy kishajót, spárgából pedig  hurkoljunk rá vitorlásvásznat. De ha éppen akad kéznél egy jóképű kishajó, ami “beáldozható”, mehet fel az is a koszorúra, nálunk az nem volt. Voltak viszont korábbi nyaralásokon gyűjtött apró kagylók, ezekből került fel pötty ragasztó segítségével néhány a koszorúnkra. A győztes felirat nálunk a NYÁR lett, persze lehetne STRAND, vagy BALATON is, a lényeg, hogy legyen többféle színes papír, amelyekből kivághatjuk a betűket.  Volt felesleges parafa-lapunk, abból vágtuk ki a betűknek az “alátétet”, és arra rögzítettük ragasztóval. A parafalapokat kicsit könnyebb volt biztosítótűvel felerősíteni a koszorúnk masnijára. És még egy apróság került elő, ami a nyárhoz (és ezt ma igazán állíthatjuk), nagyon kell: egy napocska, nálunk kerámiából.

nyarvaro_koszoru

A nyárváró koszorúnk tehát kész, úgyhogy kedves nyár, kérünk szépen, hétvégére légy szíves és gyere vissza, mi pedig ígérjük, nem fogunk nyafogni, hogy már megint strandolni kéne!

Puszi: Réka és Gabi