">

Koktél-idő

Szerző: Anyakanyar

Címkék: , , , , ,
normafasMég mindig a nyár örömei körül kalandozunk. Még szép, gondoljátok most magatokban, hiszen nyár van, a legjavából, nem győzzük számolni a celsiusokat, és ha minden igaz, még egy egész hónapig ez így is marad. És ezt szeretjük! Erre vártunk, adjuk meg hát a módját minél gyakrabban a nyár köszöntésének, ünneplésének. Több ízben csevegtünk már kerti partikról, hirtelen ötletből alakuló vendégségekről, zsúrokról. Mára is egy ilyen dekorációs ötletet hozunk nektek. A kiindulópont – őszintén bevalljuk – egy fagyizóban a fagyikehely dekorálására használt aprócska napernyő volt. Utána jött az ötlet, hogy ezt milyen jól lehetne használni valami bolondos kis díszítésre, és elkezdődött a hajsza a napernyők után. Azt gondolná az ember, hogy ilyet mindenhol lehet kapni, vegyes kis boltokban, kínai árusoknál, de lehet, hogy csak nekünk nem volt szerencsénk, elég nehezen sikerült beszerezni a cuccot. Végül egy papírüzlet lett a rejtély kulcsa, így megnyugodhattunk, hogy nem maradunk nyárvíz idején tarkabarka papírnapernyők nélkül :-)

Amit pedig készítettünk, az nem más, mint egy partidekorációs kellék, amely szabadon használható. Nálunk a szörpös kancsó került a tetejére, de lehet gyümölcsöt is rajta felszolgálni, vagy mécsesekkel dekorálni. Csak fantázia kérdése!

Kell hozzá:koktel

  • 1 fonott (inkább puha) lapos aljú kosár (kaspó)
  • 25-30 színes papírernyő

Így készül:

Jaj, nagyon egyszerűen. Ezt szinte röstelljük is leírni. Először szépen óvatosan kinyitogatjuk a koktélernyőket, majd egyenként, színek szerint beleszúrjuk őket a kosárfonatok közé. A tetejét hagyjuk szabadon, hogy azzal tudjunk valami kezdeni a fentiek szerint. Jókedvet, derűt sugároz, filléres ötlet, érdemes egyszer kipróbálni. (extra tipp: a megmaradt koktélernyőket szépen hajtogassuk vissza, ki tudja, legközelebb mire lehet jó. Ha másra nem, egy fagyikehelyhez, dísznek, nem igaz? Szépséges nyári hétvégét nektek!

Puszi: Réka és Gabi